Νέα δικαστική περιπέτεια περιμένει τον πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο καθώς θα καθίσει ξανά στο εδώλιο για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για την ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Σε πρώτο βαθμό, ο πρώην υπουργός είχε καταδικαστεί στην ανώτατη ποινή (κάθειρξη 8 ετών) αλλά και στην καταβολή χρηματικού προστίμου ύψους 520.000 ευρώ. Μάλιστα το δικαστήριο είχε διατάξει και την δέσμευση του ακινήτου της Αρεοπαγίτου, του ακινήτου που αποτέλεσε την αρχή του τέλους για την δικαστική έρευνα και το ξετύλιγμα του κουβαριού των εξοπλιστικών αλλά και της μίζας που άγγιξε τα 50.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε …. «ξεχάσει» να δηλώσει το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με το επιχείρημα πως δεν είχε γνώση για την μεταβολή του νόμου το 2003, ο οποίος τον υποχρέωνε να καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες μέχρι τις 30/6 κάθε χρονιάς και μάλιστα με όλα τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία ήταν στην κατοχή του μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή. Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνήγοροί του, είχαν υποστηρίξει ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε άγνοια της αλλαγής του νόμου.

Facebook Comments