Σούπερ αποδόσεις σε ομόλογα και μετοχές

Χαρίτος Σταύρος

Σούπερ αποδόσεις σε ομόλογα και μετοχές, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Οι τελευταίες εξελίξεις στις τράπεζες, με την αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,7 δις. ευρώ που σχεδιάζει η Τράπεζα Πειραιώς, την επικείμενη αντίστοιχη κίνηση, όπως εκτιμά η αγορά από την Alpha, η δρομολογημένη αύξηση κεφαλαίου της Eurobank, αποτελούν τον σηματωρό για την έξοδο της χώρας στις αγορές. 

Γύρισε η τάση στην αγορά, που κινείται ένατονα ανοδικά με κέρδη 1,46%, κινούμενη προς την αντίσταση των 1.340 μονάδων. Η υποχώρηση των spreads στα επίπεδα του 2009, δηλαδή στις 500 μονάδες, σηματοδοτεί την έξοδο της χώρας στις αγορές, παρά τις «προσπάθειες» της τρόικα να «ακυρώσει» τις προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης στο μέτωπο της οικονομίας.

Η εγχώρια κεφαλαιαγορά «απομόνωσε» τις τραπεζικές μετοχές που έχουν μπροστά τους αυξήσεις κεφαλαίου και οι επενδυτές στρέφονται στις άλλες μετοχές του 25άρη, οδηγώντας τον γενικό δείκτη σε άνοδο σχεδόν κατά 1,6%.   Κέρδη σχεδόν 6% για τον ΟΠΑΠ, στα υψηλά των 12,70 ευρώ, αντίστοιχη κίνηση και από την Jumbo, στα 13,79 ευρώ, σχεδόν 45 ενισχύεται η ΔΕΗ ενόψει ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, 3,63% ενισχύεται η ΕΧΑΕ, η οποία ευνοείται από τον τζίρο και τις αμκ των τραπεζών, 3,585 ενισχύεται ο Τιτάνας, λόγω μείωσης του ενεργειακού κόστους.

Επίσης, αντίδραση περίπου κατά 3% για την ΕΥΔΑΠ ενόψει ιδιωτικοποίησης, 2,3% ενισχύεται ο Μυτιληναίος, στα 7,12 ευρώ, νέα αντίδραση για τα ΣΩΛΚ, στα 2,34 ευρώ και νέα υψηλά για την Ιντραλότ, στα 3,44 ευρώ ενισχύεται η Εθνική, στα 7,389 ευρώ τα ΕΛΠΕ, στα 3,84 η ΓΕΚ/Τέρνα, κοντά στα 4 η Ελλάκτωρ και στα 13,34 ευρώ η ΜΕΤΚΑ. Όλα αυτά με τις συναλλαγές να ξεπερνούν τα 107 εκατ. ευρώ. Αlpha και Πειραιώς στο «κόκκινο», στα 0,6880 ευρώ και 1,89 ευρώ αντίστοιχα.