Η Ευρώπη κινείται πτωτικά

MarketNews

Η Ευρώπη κινείται πτωτικά, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με απώλειες κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, κινούμενοι προς την πρώτη εβδομαδιαία πτώση τους από τον Ιανουάριο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία από την αμερικανική αγορά εργασίας σήμερα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, στις 15:00, ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,18% στις 6.775 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,63% στις 9.482 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,25% στις 4.406 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται με απώλειες 0,4% στις 335,84 μονάδες. Ο δείκτης βρίσκεται κατά 2,3% χαμηλότερα από τις 3 Μαρτίου, όταν το ρωσικό κοινοβούλιο εξουσιοδότησε τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.

Με απώλειες 18% κινείται η Getinge, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009, καθώς απογοήτευσε τις αγορές το outlook του πρώτου τριμήνου του έτους που ανακοίνωσε η διοίκηση.

Στο -6,6% βρίσκεται η Fugro. Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα για το 2013 που ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, παρά το γεγονός ότι επωφελήθηκε από την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της Geoscience που κατείχε.

Στον αντίποδα, η Air France-KLM ενισχύεται κατά 4,2%, συνεχίζοντας για τέταρτη ημέρα το ανοδικό της σερί φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2011. Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης ανέφερε ότι μετέφερε 5,34 εκατ. επιβάτες τον Φεβρουάριο, ήτοι 1,8% περισσότερους σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, άνοδο 0,8% κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Ιανουάριο σε σχέση με την άνοδο 0,1% τον προηγούμενο μήνα. Σε ετήσια βάση, οι βιομηχανικές παραγγελίες διαμορφώθηκαν υψηλότερα κατά 5%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να ενισχυθούν κατά 3,9%.