Ρευστοποιήσεις στην Ευρώπη

MarketNews

Ρευστοποιήσεις στην Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καταγράφοντας προς την πρώτη εβδομαδιαία πτώση τους από τον Ιανουάριο, καθώς οι επενδυτές δεν υποδέχτηκαν με θετικό τρόπο τα στοιχεία από την αμερικανική αγορά εργασίας. Παράλληλα, αρνητικά στις αποτιμήσεις επέδρασε και η άνοδος του ευρώ.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 1,11% στις 6.713 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 2,01% στις 9.351 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 1,16% στις 4.366 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με απώλειες 0,7% στις 334,94 μονάδες. Ο δείκτης υποχώρησε κατά 0,9% σε επίπεδο εβδομάδας, ενώ βρέθηκε κατά 2,3% χαμηλότερα από τις 3 Μαρτίου, όταν το ρωσικό κοινοβούλιο εξουσιοδότησε τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία.

Πάντως οι αναλυτές δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους για την πορεία των ευρωπαϊκών δεικτών, καθώς η άνοδος τους δεν συνοδεύεται με αντίστοιχη άνοδο της κερδοφορίας.

Με απώλειες 19% έκλεισε η Getinge, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 2009, καθώς απογοήτευσε τις αγορές το outlook του πρώτου τριμήνου του έτους που ανακοίνωσε η διοίκηση.

Στο -2,7% βρέθηκε η Fugro. Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα για το 2013 που ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, παρά το γεγονός ότι επωφελήθηκε από την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της Geoscience που κατείχε.

Στον αντίποδα, η Air France-KLM ενισχύθηκε κατά 6,4%, συνεχίζοντας για τέταρτη ημέρα το ανοδικό της σερί φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2011. Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης ανέφερε ότι μετέφερε 5,34 εκατ. επιβάτες τον Φεβρουάριο, ήτοι 1,8% περισσότερους σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, άνοδο 0,8% κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία τον Ιανουάριο σε σχέση με την άνοδο 0,1% τον προηγούμενο μήνα. Σε ετήσια βάση, οι βιομηχανικές παραγγελίες διαμορφώθηκαν υψηλότερα κατά 5%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να ενισχυθούν κατά 3,9%.