Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s επιβεβαίωσε χθες Παρασκευή την εμπιστοσύνη του στην πιστοληπτική ικανότητα της Ολλανδίας, διατηρώντας τη βαθμολογία της στο Aaa, αυξάνοντας παράλληλα την προοπτική της χώρας από «αρνητική» σε «σταθερή», εν μέσω βελτίωσης της κατάστασης στην ευρωζώνη.

Ο κίνδυνος η Ολλανδία να αναγκαστεί να συμβάλει σε ένα σχέδιο διάσωσης μιας χώρας της ευρωζώνης, περιλαμβανομένων της Ιταλίας και της Ισπανίας, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί η δημοσιονομική κατάστασή της, έχει «μειωθεί», αναφέρει ο Moody’s σε ανακοίνωσή του.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο οίκος αξιολόγησης αύξησε την προοπτική τριών ακόμη χωρών της ευρωζώνης που διαθέτουν βαθμολογία Αaa, της Γερμανίας, του Λουξεμβούργου και της Αυστρίας.

Σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση ο Moody’s αναφέρει επίσης ότι αναθεώρησε από «αρνητική» σε «σταθερή» την προοπτική του Βελγίου, διατηρώντας την πιστοληπτική του ικανότητα στο Aa3.

Ο Moody’s εκτιμά ότι οι κίνδυνοι από τον τραπεζικό τομέα του Βελγίου έχουν «μειωθεί» και επισημαίνει ότι αναμένει πως θα συνεχιστεί η μείωση των ελλειμμάτων της χώρας.

Facebook Comments