Η Ν.Δ. αναμένεται να «χτυπήσει» την πρωτιά στις εκλογές, μέσα από τα μηνύματα στήριξης που θα έρθουν την άνοιξη με αφορμή την ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος

Με ένα «μπαράζ» προγραμμάτων ετοιμάζεται να μπει η Ν.Δ. στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές του Μαΐου. Με την επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά από το Δουβλίνο ανοίγει το κεφάλαιο των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών προκειμένου να χαραχθεί στρατηγική νίκης, όπως λένε στο κομματικό επιτελείο.

Στο Μέγαρο Μαξίμου και στη λεωφόρο Συγγρού, εκτιμούν ότι κάθε ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει την «ανατροπή» μέσα από τις εκλογές του Μαΐου έχει εξανεμιστεί, καθώς η εσωκομματική Βαβέλ και οι παραφωνίες στελεχών του κρατούν το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα «κολλημένο» στα ίδια ποσοστά.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το νέο χτύπημα για την Κουμουνδούρου έρχεται από «Το Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, που δημιουργεί νέα δεδομένα στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώθηκε από την πρώτη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα (της εταιρίας Alco για το Newsit), όπου, σύμφωνα με τα ευρήματα, οι διαρροές ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη είναι σε ποσοστό 7,7%, κλείνοντας παράλληλα την ψαλίδα με τη Ν.Δ.
 

Θετικά νέα

Γαλάζια στελέχη σημειώνουν ότι οι προοπτικές που δημιουργούνται με φόντο την αναμέτρηση του Μαΐου είναι θετικές για τη Ν.Δ., η οποία αναμένεται να «χτυπήσει» την πρωτιά, τόσο μέσα από τα μηνύματα στήριξης που θα έρθουν την άνοιξη με αφορμή την ανακοίνωση του πρωτογενούς πλεονάσματος όσο και μέσα από το πρόγραμμα των υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι με τα νέα δεδομένα η Ν.Δ. έχει ισχυρά πλεονεκτήματα απέναντι στον «αδύναμο» ΣΥΡΙΖΑ καθώς η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα με σταθερά βήματα στην έξοδο από την κρίση, ενώ δεν είναι διατεθειμένη να ρισκάρει όσα με θυσίες πέτυχαν οι πολίτες μέσα από πειραματισμούς και προεκλογικά συνθήματα.
 

Συνεχείς συσκέψεις

Αυτή την εβδομάδα στη λεωφόρο Συγγρού αναμένεται να ανοίξει η ατζέντα των υποψηφιοτήτων για την Eυρωβουλή, ενώ υπάρχουν εισηγήσεις να συγκληθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ., ώστε ο Αντώνης Σαμαράς να δώσει το στίγμα του προεκλογικού αγώνα για τις διπλές κάλπες.

Την ίδια στιγμή, είναι συνεχείς οι συσκέψεις υπό το γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκο. Πριν από λίγα 24ωρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στελεχών, με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Γιώργου Κουμουτσάκου που πήρε το «χρίσμα» για την Περιφέρεια Αττικής. Από τη Δευτέρα, στην ατζέντα της Ν.Δ. θα μπει η προεκλογική καμπάνια του υποψήφιου περιφερειάρχη, όπου θα δοθεί έμφαση στην εμπειρία του στην Ευρωβουλή και στο γεγονός ότι το 30% του επόμενου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020 θα διανεμηθεί στις περιφέρειες.

Αντίστοιχη στήριξη υπάρχει για την υποψηφιότητα του Αρη Σπηλιωτόπουλου για το Δήμο της Αθήνας. Προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται επίσης οι υποψήφιοι περιφερειάρχες που έχουν τη στήριξη της Ν.Δ. να αρχίσουν να ανακοινώνουν τους συνδυασμούς τους ώστε να ξεκινήσει και τυπικά ο προεκλογικός αγώνας.
 
 Μεγάλη κινητικότητα στην Κεντροδεξιά

Γέφυρες κόβονται αλλά και δημιουργούνται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς. Μετά την άρνηση των ΑΝ.ΕΛ. να στηρίξουν τον Νίκο Νικολόπουλο ως υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής δίνοντας το χρίσμα στον «δικό τους» Παύλο Χαϊκάλη, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας έδωσε τα χέρια με τους Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστο Ζώη, οι οποίοι διευρύνουν τις επαφές τους εν όψει των εκλογών του Μαΐου, ενώ την Παρασκευή το απόγευμα ανακοίνωσαν ότι θα στηρίξουν τον Νικήτα Κακλαμάνη στο Δήμο της Αθήνας.

Οπως λένε μέλη της «Ενωσης για την Πατρίδα και το Λαό», βρίσκονται σε οργανωτική κινητικότητα και την ερχόμενη Δευτέρα, στις 11.30, θα συναντηθούν στο γραφείο του Βύρωνα Πολύδωρα ο επικεφαλής της «Νέας Μέρας», Χρήστος Ζώης, ο πρόεδρος του «Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος», Νίκος Νικολόπουλος, και οι βουλευτές της «Νέας Μέρας», Γιάννης Κουράκος και Νίκος Σταυρογιάννης. Επίσης θα παρευρεθούν πρόεδροι ενώσεων και κοινωνικών κινημάτων, τα οποία έχουν ανακοινώσει ότι συμπαρατάσσονται με το νέο πολιτικό φορέα της Κεντροδεξιάς.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, τη Δευτέρα δεν αναμένεται να ανακοινωθεί καμία νέα προσχώρηση πολιτικού κόμματος στο σχηματισμό. Παρόλο που οι συζητήσεις, οι οποίες έχουν γίνει με ένα ακόμα κόμμα της Κεντροδεξιάς, είναι σε… καλό δρόμο, δεν έχουν προχωρήσει σε τέτοιο σημείο.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, βάσει τελευταίων πληροφοριών, θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, ενώ είναι «ανοιχτός» σε διαβουλεύσεις και συζητήσεις. Από την κινητικότητα που υπάρχει σ’ αυτό το μέτωπο, φαίνεται ότι ακολουθεί ξεχωριστή πορεία ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος αναμένεται να φλερτάρει με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οσο για το ευρωψηφοδέλτιο των ΑΝ.ΕΛ., οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τη μάχη θα δώσει η βουλευτής Μίκα Ιατρίδη.

Facebook Comments