Τα 6 λάθη που κάνετε στον καθαρισμό της επιδερμίδας σας!

MarketNews

Τα 6 λάθη που κάνετε στον καθαρισμό της επιδερμίδας σας! , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες συνήθειες και τακτικές που ακολουθείτε στον καθαρισμό της επιδερμίδας, που όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν καθαρό και λαμπερό δέρμα, αλλά προκαλούν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Δείτε τι θα πρέπει να αποφεύγετε, σύμφωνα με τους δερματολόγους, προκειμένου να έχετε υγιή και σφριγηλή επιδερμίδα:

Μην το παρακάνετε

Το υπερβολικό πλύσιμο αφυδατώνει την επιδερμίδα. Ένα σαπούνισμα πρωί και βράδυ είναι αρκετά.

Χρησιμοποιείτε σκληρό σαπούνι

Τα σαπούνια αυτής της κατηγορίας αφαιρούν όλα τα φυσικά έλαια από την επιδερμίδα σας, προκαλώντας ερεθισμό. Προτιμήστε ένα καθαριστικό χωρίς σαπούνι, αν έχετε ευαίσθητο δέρμα ή ένα καθαριστικό με μαλακτικά συστατικά, όπως πράσινο τσάι. Αν έχετε λιπαρό δέρμα με τάση για ακμή, προτιμήστε ένα καθαριστικό με σαλικυλικό οξύ.

Κάνετε υπερβολική ή καθόλου απολέπιση

Κάνετε απολέπιση το βράδυ, καθώς τότε το δέρμα λειτουργεί σε «ρυθμό ανανέωσης», δημιουργώντας νέα δερματικά κύτταρα. Ωστόσο, να θυμάστε ότι, αν κάνετε απολέπιση πάνω από δύο φορές την εβδομάδα, μπορεί να προκληθούν ερεθισμοί.

Δεν αφαιρείται το make-up στον ύπνο

Το make-up φράσσει τους πόρους και εμποδίζει το σμήγμα, το φυσικό λιπαντικό που ενυδατώνει το δέρμα και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, να λειτουργήσει.

Πλένεστε με καυτό νερό

Ιδιαίτερα το χειμώνα, όταν και το δέρμα είναι πιο επιρρεπές στην ξηρότητα, το πολύ ζεστό νερό μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Το παρακάνετε με τα μαντιλάκια καθαρισμού

Τα προϊόντα αυτά λόγω των ουσιών που περιέχουν, είναι δυνατόν να προκαλέσουν ερεθισμούς και αφυδάτωση του δέρματος.