Όπως έχουμε γράψει αρκετές φορές, μπορεί ο S&P500 να σημειώνει συνεχώς νέα ιστορικά υψηλά και να τραβά πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, όμως οι μεγάλες αποδόσεις κρύβονται αλλού.

Εκτός από αυτό, θα πρέπει να μας προβληματίζει το γεγονός ότι ο S&P 500 παρά τα συνεχόμενα ιστορικά υψηλά, ενισχύεται μόλις κατά 1,9% το 2014. Αυτό δεν πρόκειται για άνοδο αλλά για προσπάθεια διατήρησης μετά από κέρδη 30% το 2013 και ενώ έχει σημειώσει ήδη μια πενταετία ανόδου.

Το παρακάτω γράφημα επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι τα εμπορεύματα έχουν μπει σε ένα νέο μακροπρόθεσμο κύκλο ανόδου και αυτό συνεπάγεται ότι βρισκόμαστε και στην τελευταία φάση ανόδου των μετοχών. Είναι η φάση όπου βλέπουμε πολλές υπερβολές στην αγορά μετοχών.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την περασμένη εβδομάδα το εμπορεύματα ήταν αυτά που μονοπώλησαν και πάλι το επενδυτικό ενδιαφέρον με τα κέρδη να είναι μεγάλα και να προστίθενται στα ήδη μεγάλα κέρδη του 2014. Καφές, σιτάρι, σόγια και καλαμπόκι είναι στην πρώτη πεντάδα των αποδόσεων. Για τα τρία τελευταία, είχαμε προειδοποιήσει εδώ και πολλές εβδομάδες για το επενδυτικό ενδιαφέρον το οποίο παρουσίαζαν.

Θα συνεχίσετε να ποντάρετε στον S&P 500;

Facebook Comments