ΗΠΑ: Μηδενικά επιτόκια για έναν ακόμη χρόνο

MarketNews

ΗΠΑ: Μηδενικά επιτόκια για έναν ακόμη χρόνο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε μηδενικά επίπεδα θα μείνουν για τουλάχιστον ακόμη ένα χρόνο τα επιτόκια στις ΗΠΑ, όπως αποκαλύπτουν δηλώσεις αξιωματούχων της Fed.

«Οι προσδοκίες των αγορών ότι οι πρώτες αυξήσεις επιτοκίων θα έλθουν περί τα μέσα του 2015 είναι απολύτως λογικές», δήλωσε ο Γουίλιαμ Ντάντλεϊ, πρόεδρος της περιφερειακής κεντρικής τράπεζας της Νέας Υόρκης και μέλος της αρμόδιας για τη νομισματική πολιτική επιτροπής της Fed.

Ο κ. Ντάντλεϊ είπε επίσης ότι οι συνθήκες στην αμερικανική αγορά εργασίας παραμένουν αδύναμες, παρά την υποχώρηση του ποσοστού της ανεργίας, η οποία - όπως παραδέχτηκε - οφείλεται σε «λάθος λόγους».

«Δεν πρέπει να δίνουμε υπερβολική έμφαση στο ποσοστό της ανεργίας. Η υποχώρησή του έχει εν πολλοίς να κάνει με το γεγονός ότι αρκετοί μακροχρόνια άνεργοι απελπίστηκαν, με αποτέλεσμα να σταματήσουν να αναζητούν δουλειά» εξήγησε. Πρότεινε, τέλος, τη σύνδεση του κατώτατου μισθού με το μέσο μισθό.