Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Προεδρικού Μεγάρου, «ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Πανίκος Δημητριάδης υπέβαλε σήμερα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη την παραίτησή του, η οποία και έγινε αποδεκτή».

Το συμβόλαιο του κ. Δημητριάδη προβλέπει ότι απαιτείται ένας μήνας προειδοποίηση και γι αυτό η παραίτηση θα έχει ισχύ από τις 10 Απριλίου.

Στο διάστημα αυτό ο κ. Δημητριάδης θα χειριστεί τις εκκρεμότητες που έχει ενώπιόν του και θα ενημερώσει τον αντικαταστάτη του.

Η επιστολή παραίτησης του κ. Δημητριάδη επιδόθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες στον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, παρουσία εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Δημητριάδη για τη συνεισφορά του στη μεγάλη προσπάθεια που έχει καταβληθεί τον χρόνο που πέρασε για τη διάσωση της χώρας από τη χρεοκοπία και για τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα», καταλήγει η ανακοίνωση του Προεδρικού Μεγάρου.

Μεταξύ του κ. Δημητριάδη και της κυβέρνησης υπήρχε προστριβή αφότου ανέλαβε την Προεδρία ο Νίκος Αναστασιάδης πριν από έναν χρόνο.

Ο κ. Δημητριάδης επικρίθηκε επανειλημμένα για τον τρόπο που χειρίστηκε τα θέματα του τραπεζικού συστήματος μετά την αναδιάρθρωσή του και επίσης για τους όρους εντολής προς την PIMCO, όσον αφορά την έρευνά της για το ύψος του ποσού που θα χρειάζονταν οι Τράπεζες για ανακεφαλαιοποίηση. Επίσης είχε ανακοινωθεί πως ο γενικός εισαγγελέας εξέταζε το μαρτυρικό υλικό, σχετικά με φερόμενη πλαστογράφηση του συμβολαίου για την έρευνα που διενήργησε η Alvarez & Marsal για επιβεβαίωση των στοιχείων της PIMCO.

Facebook Comments