Κολοράντο: Φορολογικά έσοδα $3,5 εκατ. από την πώληση κάνναβης τον Ιανουάριο

MarketNews

Κολοράντο: Φορολογικά έσοδα $3,5 εκατ. από την πώληση κάνναβης τον Ιανουάριο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το ποσό των 3,5 εκατ. δολ. σε φόρους απέφεραν οι πωλήσεις κάνναβης στο Κολοράντο τον Ιανουάριο. Το Κολοράντο έγινε η πρώτη αμερικανική Πολιτεία που από την 1η Ιανουαρίου νομιμοποίησε την παραγωγή, την πώληση και την κατανάλωση κάνναβης για μη ιατρικούς σκοπούς. Ο φόρος στην κατανάλωση ανέρχεται σε 15% και στις πωλήσεις σε 2,9%.

«Ο πρώτος μήνας που διατέθηκε προς πώληση η κάνναβη για ψυχαγωγικούς σκοπούς, ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας», δήλωσε η Μπάρμπαρα Μπρολ, επικεφαλής της διεύθυνσης φορολογικών εσόδων του Κολοράντο.

Στα τέλη Ιανουαρίου, 59 έμποροι λιανικής είχαν δηλώσει στις φορολογικές αρχές της Πολιτείας εισπράξεις που συνδέονται με την κάνναβη.

Μετά το Κολοράντο, οι καταναλωτές της Πολιτείας της Ουάσινγκτον (βορειοδυτικές ΗΠΑ) θα μπορέσουν με τη σειρά τους να αγοράζουν νόμιμα κάνναβη για ψυχαγωγικούς λόγους μέσα στη φετινή χρονιά.

Μέχρι τώρα 21 Πολιτείες επιτρέπουν τη χρήση της για ιατρικούς λόγους, αλλά οι ομοσπονδιακές αρχές εξακολουθούν να θεωρούν παράνομο το εν λόγω ναρκωτικό.