Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της χθεσινής συνεδρίασης παρουσιάστηκε στα emerging currencies τα οποία επηρεάστηκαν σημαντικά από τα άσχημα μακροοικονομικά στοιχεία για την Κίνα. Η έλλειψη ανακοινώσεων δε βοήθησε στην αύξηση του συναλλακτικού ενδιαφέροντος και η συνεδρίαση ήταν μονότονη.

  • Κέρδη για τους ασιατικούς δείκτες μετά από την απόφαση της PBoC να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική.
  • Αμετάβλητη και η νομισματική πολιτική από την BoJ, χωρίς καμία έκπληξη. Η BoJ μείωσε τις εκτιμήσεις της για τις εξαγωγές αλλά αύξησε τις εκτιμήσεις για τη βιομηχανική παραγωγή και τις ιδιωτικές επενδύσεις.
  • Γερμανός, μέλος της ΕΚΤ, δήλωσε ότι είναι ανοιχτός και σε αρνητικά επιτόκια και σε QE από την ΕΚΤ, αφού ο στόχος είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη.
  • Καμία κίνηση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος δεν υπάρχει στην αγορά συναλλάγματος.
  • Η έκθεση πληθωρισμού και η μεταποιητική παραγωγή για την Αγγλία, είναι οι σημαντικότερες ανακοινώσεις της ημέρας.

Ανάλυση Αγοράς

DAX (#FDXH4) Άνοιγμα: 9.351,5 Υψηλό: 9.383,0 Χαμηλό: 9.215,0 Κλείσιμο: 9.301,5
Ο γερμανικός δείκτης εξακολουθεί να δέχεται σημαντικές πιέσεις έχοντας ολοκληρώσει τέσσερις συνεχόμενα πτωτικές συνεδριάσεις. Τα γεγονότα στη Ρωσία αλλά και η οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που πιέζουν το γερμανικό δείκτη. Ο DAX δοκιμάζει ήδη τη στήριξη της ανοδικής γραμμής τάσης στις 9.210 μονάδες με την επόμενη στήριξη στις 9.000 μονάδες. Μια κίνηση μεταξύ των 8.850-9.000 μονάδων θεωρούμε ότι είναι το πιθανότερο σενάριο των επόμενων εβδομάδων. Αν ο δείκτης κλείσει κάτω από τις 9.025 μονάδες αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες για μακροπρόθεσμη κορύφωση.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

9.215                   9.340
9.085                   9.380
9.000                   9.450
8.960                   9.600

Facebook Comments