Οι αγορές περιμένουν νέες αφορμές για να δώσουν και πάλι ευκαιρίες

ForexReport

Οι αγορές περιμένουν νέες αφορμές για να δώσουν και πάλι ευκαιρίες, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της χθεσινής συνεδρίασης παρουσιάστηκε στα emerging currencies τα οποία επηρεάστηκαν σημαντικά από τα άσχημα μακροοικονομικά στοιχεία για την Κίνα. Η έλλειψη ανακοινώσεων δε βοήθησε στην αύξηση του συναλλακτικού ενδιαφέροντος και η συνεδρίαση ήταν μονότονη.

  • Κέρδη για τους ασιατικούς δείκτες μετά από την απόφαση της PBoC να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική.
  • Αμετάβλητη και η νομισματική πολιτική από την BoJ, χωρίς καμία έκπληξη. Η BoJ μείωσε τις εκτιμήσεις της για τις εξαγωγές αλλά αύξησε τις εκτιμήσεις για τη βιομηχανική παραγωγή και τις ιδιωτικές επενδύσεις.
  • Γερμανός, μέλος της ΕΚΤ, δήλωσε ότι είναι ανοιχτός και σε αρνητικά επιτόκια και σε QE από την ΕΚΤ, αφού ο στόχος είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη.
  • Καμία κίνηση ιδιαίτερου ενδιαφέροντος δεν υπάρχει στην αγορά συναλλάγματος.
  • Η έκθεση πληθωρισμού και η μεταποιητική παραγωγή για την Αγγλία, είναι οι σημαντικότερες ανακοινώσεις της ημέρας.

Ανάλυση Αγοράς

DAX (#FDXH4) Άνοιγμα: 9.351,5 Υψηλό: 9.383,0 Χαμηλό: 9.215,0 Κλείσιμο: 9.301,5
Ο γερμανικός δείκτης εξακολουθεί να δέχεται σημαντικές πιέσεις έχοντας ολοκληρώσει τέσσερις συνεχόμενα πτωτικές συνεδριάσεις. Τα γεγονότα στη Ρωσία αλλά και η οικονομική επιβράδυνση στην Κίνα είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που πιέζουν το γερμανικό δείκτη. Ο DAX δοκιμάζει ήδη τη στήριξη της ανοδικής γραμμής τάσης στις 9.210 μονάδες με την επόμενη στήριξη στις 9.000 μονάδες. Μια κίνηση μεταξύ των 8.850-9.000 μονάδων θεωρούμε ότι είναι το πιθανότερο σενάριο των επόμενων εβδομάδων. Αν ο δείκτης κλείσει κάτω από τις 9.025 μονάδες αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες για μακροπρόθεσμη κορύφωση.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

9.215                   9.340
9.085                   9.380
9.000                   9.450
8.960                   9.600