ΕΚΤ: Αμετάβλητο στο 0,75% το βασικό επιτόκιο

Bloomberg

ΕΚΤ: Αμετάβλητο στο 0,75% το βασικό επιτόκιο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Στάση αναμονής επέλεξε να τηρήσει σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), παρά τα ζοφερά στοιχεία για την οικονομία της Ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού της συμβουλίου η ΕΚΤ αποφάσισε να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 0,75%.

Αναλυτές, ωστόσο, εκτιμούν ότι τους επόμενους μήνες η ΕΚΤ θα αναγκαστεί να μειώσει το επιτόκιο, κατά 25 ίσως και 50 μονάδες βάσης, προκειμένου να δώσει ώθηση στην οικονομία.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, στις 15:30 (ώρα Ελλάδος), και ειδικότερα στα όσα θα πει για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου και για το τι αυτό σηματοδοτεί για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρωζώνης.

Μετά τη λήψη των αποφάσεων για τη Μεγαλόνησο, ο ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης επέλεξε να απέχει από τη δημόσια συζήτηση, που πυροδότησαν οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, περί κυπριακού «μοντέλου» στις μελλοντικές διασώσεις τραπεζών.