Πτώση για τρίτη συνεχόμενη ημέρα καταγράφεται στην Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για την οικονομία της Κίνας , ενώ ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ετοιμάζεται να συναντήσει τον μεταβατικό πρωθυπουργό της Ουκρανίας.

Ο δείκτης Dow Jones Υποχωρεί 0,40%, ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,21% και ο Nasdaq σημειώνει πτώση της τάξης του 0,06%

Οι αμερικανικές μετοχές σημειώνουν και σήμερα πτώση καθώς ο χαλκός υποχώρησε σε χαμηλά σχεδόν τεσσάρων ετών μετά και τα τελευταία στοιχεία από την Κίνα τα οποία δείχνουν επιβράδυνση της ανάπτυξης, ενώ η πρώτη αθέτηση πληρωμής ομολόγων στην χώρα, από την ετιαρεία Chaori Solar, την περασμένη εβδομάδα, κάνει τους επενδυτές να αμφισβητούν τη βιωσιμότητα των συναλλαγών που χρησιμοποοιούν  το βιομηχανικό  μέταλλο ως εγγύηση.

«Ο χαλκός  έχει συναντήσει μεγάλη ζήτηση από την Κίνα … μέχρι πρόσφατα.  Είναι σαφές ότι οι ανησυχίες για την οικονομική επιβράδυνση της χώρας έχουν επιδεινώσει την πτώση των τιμών του χαλκού», όωπς τονίζει ο Jeffrey Saut , επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της Raymond James.

«Ενώ ο χαλκός είναι ένα καινούργιο μέσο εγγύησης για τα δάνεια στην Κίνα το οποίο  μπορεί τώρα να είναι σε κίνδυνο ισχυρών ρευσοτ[ποιήσεων, εξακολουθεί να αποτελεί έναν δείκτη της παγκόσμιας ανάπτυξης και πλέον διαπραγματεύεται στα χαμηλότερα ενδοσυνεδεριακά επίπεδα από τον Ιούνιο», τελευταία τον Ιούνιο», επίσημαίνει ο Peter Boockvar, επικεφαλής αναλυτής στην Lindsey Group.

Για κάθε μία μετοχή που ενισχύεται σήμερα,, σχεδόν δύο ύποχωρούν στο New York Stock Exchange, με τον τζίρος να αγγίζει τα 445 εκατ. δολάρια, και ο όφκος να διαμροφώνετια στα 101 εκατομμύρια τεμάχια.

Facebook Comments