Ρευστοποιήσεις στην Ευρώπη

MarketNews

Ρευστοποιήσεις στην Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να επηρεάζονται αφενός από τις εξελίξεις στην Ουκρανία και αφετέρου από την πτώση ισχυρών μετοχών, όπως η AP Moeller-Maersk  και Valeo.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 0,97% στις 6.621 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 1,28% στις 9.189 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 1,01% στις 4.306 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με απώλειες 1% στις 328,13 μονάδες, διευρύνοντας τις απώλειες από τις 25 Φεβρουαρίου στο 3%.

Το δημοψήφισμα στην Κριμαία για την ένωση της περιοχής με τη Ρωσία δεν θα έχει «καμία νομική ισχύ», προειδοποίησαν σήμερα οι ηγέτες της G7 περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών απειλώντας τη Μόσχα ότι θα υποστεί τις συνέπειες εάν δεν σταματήσει αμέσως τις προσπάθειές της για αλλαγή του καθεστώτος της χερσονήσου.

Στο ταμπλό, η Maersk υποχωρεί κατά 3,2%, καθώς η ανακοίνωση ότι η διαχειρίστρια εταιρεία του πρώην προέδρου πούλησε τη συμμετοχή της στον όμιλο, ύψους 1,4% του μετοχικού κεφαλαίου, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην αγορά.

Η Valeo υποχώρησε κατά 2,1%, με την αγορά να μην "εγκρίνει" την πώληση σε θεσμικούς επενδυτές 1,98 εκατ. μετοχών της Bpifrance Financement έναντι 200 εκατ. ευρώ.

Τα χαμηλότερα του αναμενομένου κέρδη που ανακοίνωσε για το έτος χρήσης η εταιρεία G4S την οδήγησαν σε απώλειες 5,3% στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Τα κέρδη ανά μετοχή υποχώρησαν στις 14,7 πένες το 2013, από 15,8 πένες το 2012, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στις 16,2 πένες.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, απροσδόκητη πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τετάρτη. Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,2% τον Ιανουάριο συγκριτικά με την πτώση 0,7% του Δεκεμβρίου, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να ενισχυθεί κατά 0,5%. Παράλληλα, σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,1% τον Ιανουάριο, σε σχέση με το 0,5% προηγουμένως.