Στάση αναμονής στην Ευρώπη

MarketNews

Στάση αναμονής στην Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με oριακές απώλειες άνοιξαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής για τα οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν σήμερα. Ωστόσο, αρνητικά λειτουργεί η επιβράδυνση που σημειώθηκε στη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας.

Ειδικότερα, στις 10:39, ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,19% στις 6.608 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,04% στις 9.186 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,08% στις 4.304 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται με απώλειες 0,1% στις 327,89 μονάδες.

Στο ταμπλό, υποστηρικτικά λειτουργούν τα κέρδη κατά 6,5% που καταγράφει η Deutsche Lufthansa, η οποία ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει μέρισμα 0,45 ευρώ ανά μετοχή. Τα λειτουργικά κέρδη της δεύτερης αεροπορικής εταιρείας στην Ευρώπη, υποχώρησαν στα 697 εκατ. ευρώ, ωστόσο ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Στον αντίποδα, η Wm Morrison Supermarkets υποχωρεί κατά 8,8%, καθώς το σχέδιο εκποίησης περιουσιακών στοιχείων ύψους 1 δισ. στερλινών τα επόμενα τρία χρόνια δεν ικανοποίησε την αγορά. Η κίνηση αυτή της βρετανικής αλυσίδας εκλήφθηκε ως ένδειξη συρρίκνωσης των μελλοντικών μεγεθών της.

Παράλληλα, η Adecco χάνει 8,2%, μετά τη φημολογία ότι η μέτοχος Jacobs Holding προχωρά σε πώληση της συμμετοχής της στα 71,50 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή. Σε περίπτωση ολοκλήρωσης του σχεδίου πώλησης μέρους του μεριδίου, τότε το τελευταίο θα υποχωρήσει μόλις στο 2,5% του μετοχικού κεφαλαίου.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα επιβραδύνθηκε το πρώτο δίμηνο του 2014, καθώς αυξήθηκε κατά 8,6% σε ετήσια βάση έναντι 9,7% προηγουμένως.

Παράλληλα οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν 11,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, εμφανίζοντας επιβράδυνση από την αύξηση κατά 13,6% τον Δεκέμβριο.