Πτωτικά κινείται η Wall Street αυτήν την ώρα, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη, όταν ο δείκτης Standard & Poors 500 βρέθηκε μόλις τέσσερις μονάδες μακριά από το ρεκόρ του, καθώς οι επενδυτές αναλύουν τα οικονομικά στοιχεία που έδειξαν αύξηση των λιανικών πωλήσεων και μείωση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,17%, ο δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση 0,20% και ο δείκτης Nasdaq καταγράφει απώλειες τάξης του 0,30%.

Η μετοχή της Amazon.com ενισχύεται 2,6% μετά την ανακοίνωση της εταιρέιας για αύξηση της τιμής της Prime εφαρμογής της, η μετοχή της Williams-Sonoma κινείται 8,9% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας μαγειρικών σκευών και οικιακών επίπλων ότι οι εκτιμώμενες πωλήσεις για το 2014 θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών. Η μετοχή της Dollar General  υποχωρεί 2% μετά την ανακοίνωση χαμηλότερεων από τις αναμενόμενες πωλήσεις στο δ΄τίμηνο του 2013.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές  πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 0,3% σε εποχιακά προσαρμοσμένη βάση το Φεβρουάριο, καταγράφοντας άνοδο για πρώτη φορά τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 0,2%.

Επίσης, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν σε χαμηλό τριών μηνών την τελευταία εβδομάδα, υποδηλώνοντας  τη σταθεροποίησης της αγοράς εργασίας μετά τις αρνητικές επιπτώσεις των καιρικών συνθηκών στο προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατά 9.000 και διαμορφώθηκαν στις 315.000 την εβδομάδα που έληξε στις 8 Μαρτίου, που είναι και τα χαμηλότερα επίεπδα από τα τέλη Νοεμβρίου.

Facebook Comments