Πτώση και για την Ευρώπη

MarketNews

Πτώση και για την Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες με την επιβράδυνση στη βιομηχανική παραγωγή της Κίνας να λειτουργεί επιβαρυντικά στις ήδη υπάρχουσες ανησυχίες που είχαν δημιουργηθεί με την αιφνίδια πτώση των εξαγωγών το Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100  έχασε 1,01% στις 6.554 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 1,86% στις 9.018 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 1,28% στις 4.251 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με απώλειες 1,05% στις 324,51 μονάδες. Και οι 18 δυτικοευρωπαϊκοί δείκτες έκλεισαν με απώλειες σήμερα.

Στο ταμπλό, η Wm Morrison Supermarkets υποχώρησε κατά 12%, καθώς το σχέδιο εκποίησης περιουσιακών στοιχείων ύψους 1 δισ. στερλινών τα επόμενα τρία χρόνια δεν ικανοποίησε την αγορά. Η κίνηση αυτή της βρετανικής αλυσίδας εκλήφθηκε ως ένδειξη συρρίκνωσης των μελλοντικών μεγεθών της.

Ο κλάδος των λιανεμπόρων υποχώρησε κατά 2,1% στο δείκτη Stoxx 600, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των 19 κλάδων που συνθέτουν τον δείκτη. Η J Sainsbury υποχώρησε κατά 8,3% και η Tesco έχασε 4,8%.

Υποστηρικτικά λειτούργησαν τα κέρδη κατά 3,8% που κατέγραψε η Deutsche Lufthansa, η οποία ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει μέρισμα 0,45 ευρώ ανά μετοχή. Τα λειτουργικά κέρδη της δεύτερης αεροπορικής εταιρείας στην Ευρώπη, υποχώρησαν στα 697 εκατ. ευρώ, ωστόσο ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα επιβραδύνθηκε το πρώτο δίμηνο του 2014, καθώς αυξήθηκε κατά 8,6% σε ετήσια βάση έναντι 9,7% προηγουμένως.

Παράλληλα οι λιανικές πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν 11,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, εμφανίζοντας επιβράδυνση από την αύξηση κατά 13,6% τον Δεκέμβριο.