Η αγορά βρίσκεται σε φάση αναζήτησης κατεύθυνσης, από τη στιγμή μάλιστα που αναβλήθηκε για το απόγευμα η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα με το κλιμάκιο της τρόικα. O γενικός δείκτης κινείται στα επίπεδα των 850 μονάδων, με την Coca Cola και τον ΟΠΑΠ να φρενάρουν τον δείκτη.

Ταυτόχρονα, οι επενδυτές ανησυχούν ως προς τις εξελίξεις αναφορικά με τη συγχώνευση της Εθνικής με τη Eurobank, αφού τυχόν ματαίωση του deal ανοίγει το δρόμο για την ένταξη της Eurobank στο ΤΧΣ, το οποίο θα επιλέξει και τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας.

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο τζίρος των 25 εκατ. ευρώ, έπειτα από περίπου 5,5 ωρών συνεδρίασης, μάλλον δικαιολογείται. Η ανασφάλεια και η ανησυχία είναι έκδηλες, σχολιάζουν οι χρηματιστές, στοιχεία που δεν επιτρέπουν στους επενδυτές να αναλάβουν άλλο ρίσκο. Τα αρχικά κέρδη της Eurobank πάντως, έχουν περιοριστεί σε περίπου 2,7%, ενώ η Εθνική διαπραγματεύεται στο «κόκκινο» , στα 0,5920 ευρώ. Πωλήσεις έχουν βγει στην Coca Cola, με τη μετοχή να υποχωρεί στα 20,20 ευρώ, ΟΠΑΠ που υποχωρεί περίπου κατά μία ποσοστιαία μονάδα στα 6,20 ευρώ και λιγότερο τα Folli Follie.

Ανοδική είναι η αντίδραση για τη ΔΕΗ, σχεδόν κατά 5% και πληροφορίες ότι η Επιχείρηση βρίσκεται κοντά στην αναχρηματοδότηση των δανείων της, οι αγοραστές επέστρεψαν στον Μυτιληναίο, με το χαρτί να ενισχύεται κατά 4,7%, στα 3,77 ευρώ, ενώ πάνω από 2% ενισχύονται Τέρνα Ενεργειακή, στα 2,46 ευρώ, Ιντραλότ στο 1,87 ευρώ, ΟΛΠ, στα 16,43 ευρώ. 

Facebook Comments