Την άποψή του ότι “δεν κινδυνεύει πλέον η υπόσταση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος και η κρίση επιβίωσης έχει ξεπεραστεί, ως εκ τούτου έχουν περάσει τα χειρότερα στο πλαίσιο της κρίσης στην Ευρωζώνη” εξέφερε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο από τη Βιέννη σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής «Πριν από ένα χρόνο γινόταν λόγος για το τέλος του ευρώ και δεν υπήρχε εμπιστοσύνη των επενδυτών, όμως τώρα επιστρέφει η εμπιστοσύνη στο ευρώ». Ωστόσο, ο κ. Μπαρόζο παραδέχτηκε ότι η οικονομική κατάσταση προκαλεί ανησυχίες και σε μερικές χώρες της ΕΕ η κοινωνική κατάσταση είναι «τρομερή» – όπως τη χαρακτήρισε-.

Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στο πλαίσιο των πρόσφατων διαπραγματεύσεων για τον κοινοτικό προϋπολογισμό συμφωνήθηκε μια «ευρωπαϊκή εγγύηση για τους νέους», καθώς προτεραιότητα είναι ο αγώνας κατά της ανεργίας.

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός καγκελάριος δήλωσε υπερήφανος για το γεγονός πως με την αποκαλούμενη «εγγύηση κατάρτισης» διασφαλίζεται ότι δεκαεξάχρονοι νέοι δεν είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται στο δρόμο χωρίς απασχόληση.

Facebook Comments