Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall

MarketNews

Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Έντονη νευρικότητα επικρατεί τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης στη Wall Street, με την αγορά να παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις στην Κριμαία και ειδικά με την διενέργεια του δημοψηφίσματος για την προσάρτηση της περιοχής στη Ρωσία.

Ειδικότερα, στις 16:15, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,23% στις 16.144,61 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,11% στις 4.264,97 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,21% στις 1.850,37 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 συνεχίζει να κινείται πέριξ των κρίσιμων επιπέδων των 1.850 μονάδων, με τους τεχνικούς αναλυτές να επισημαίνουν ότι η αποφασιστική διαπέραση τους θα κρίνει και την μελλοντική πορεία του δείκτη.

Μοιρασμένα είναι τα πρόσημα στον τεχνολογικό κλάδο, με την Amazon.com και τη Hewlett-Packard να προσπαθούν να αντισταθμίσουν με τα κέρδη τους την πτώση στις μετοχές της Apple, της Google και της Yahoo.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση 0,1%, η πρώτη σε τρεις μήνες, κατέγραψαν σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση οι τιμές χονδρικής τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ. Η πτώση αποδίδεται στη μείωση τιμών που καταγράφηκε στα είδη ένδυσης και τη βενζίνη. Η τιμή χονδρικής πώλησης αγαθών αυξήθηκε κατά 0,4% τον Φεβρουάριο, ενώ οι υπηρεσίες υποχώρησαν κατά 0,3%.

Στις 79,9 μονάδες, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο, διαμορφώθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, από 81,6 μονάδες αντίστοιχα το Φεβρουάριο.