«Ο Μπερλουσκόνι θέλει να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές»

MarketNews

«Ο Μπερλουσκόνι θέλει να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θέλει να είναι υποψήφιος στις επόμενες ευρωεκλογές, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο πολιτικός σύμβουλός του, Τζοβάνι Τότι.

Σε δηλώσεις του στις εφημερίδες La Stampa και Unita ο κ. Τότι δήλωσε ότι ο κ. Μπερλουσκόνι ηγήθηκε της Forza Italia σε όλες της εκλογικές αναμετρήσεις και θεωρεί ότι θα το πράξει και στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

«Εάν δεν του επιτραπεί, θα πληγεί σημαντικά το δικαίωμα των Ιταλών οι οποίοι στηρίζουν τις μετριοπαθείς δυνάμεις να εξασφαλίσουν κατάλληλη αντιπροσώπευση», υποστήριξε ο κ. Τότι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο.

Η πρόθεση του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας και μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης μοιάζει ωστόσο να προσκρούει στην πραγματικότητα, αφού μετά την αμετάκλητη καταδίκη του για φορολογική απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων, βάσει της ιταλικής νομοθεσίας στερείται για διάστημα δυο ετών το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.