Απόφαση για επιστροφή κεφαλαίου 1 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε την Παρασκευή η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Aegean Airlines. H επιστροφή (1 ευρώ/μετοχή) θα πραγματοποιηθεί με κατ αρχήν αύξηση και στην συνέχεια μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 71.4 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ σημαντική για την εταιρεία, αφού μετά από τρεις ζημιογόνες χρήσεις κατάφερε να περάσει στην κερδοφορία.  Τονίστηκε ακόμα ότι η προηγούμενη χρονιά ήταν πολύ σημαντική διότι  και επισήμως η Aegean πήρε το πράσινο φως για την απόκτηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας.  Ο κ. Ευτύχης Βασιλάκης στάθηκε στην ενίσχυση των λειτουργικών ταμειακών ροών της εταιρείας, που της επέτρεψαν την αποπληρωμή δανείων ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ και πλέον η Aegean έχει μηδενικό δανεισμό.

Επιπλέον 10 εκατομμύρια καταβλήθηκαν στην ΜIG ως δόση για την εξαγορά της ΟΑ. Η αποπληρωμή του συνόλου των 72 εκατομμυρίων αναμένεται ότι θα γίνει σταδιακά μέχρι  το 2017. Τα ταμειακά αποθέματα της εταιρείας ανέρχονται σε 239 εκατομμύρια και, σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, ήταν ο λόγος που επέτρεψε στην εταιρεία να προχωρήσει στην επιστροφή κεφαλαίου.

Facebook Comments