Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 21:00, στο υπουργείο Οικονομικών νέα συνάντηση του υπουργού Γ. Στουρνάρα με την τρόικα. Στη συνάντηση αναμένεται να συμμετέχουν και οι υπουργοί Ανάπτυξης, Εργασίας και Περιβάλλοντος. Παρούσα είναι και η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου. Το κύριο βάρος των διαπραγματεύσεων πέφτει στις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, αλλά και στα εργασιακά.

Αδιάλλακτη η τρόικα στα εργασιακά

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του naftemporiki.gr, η τρόικα εμφανίζεται αδιάλλακτη όσον αφορά τα εργασιακά, ζητώντας αφενός την απελευθέρωση των απολύσεων αφετέρου και νέες απολύσεις στον δημόσιο τομέα το 2015.

Σύμφωνα μάλιστα με κυβερνητικό στέλεχος, οι εκπρόσωποι των δανειστών επανήλθαν και στην απαίτησή της για κατάργηση των τριετιών από το 2017.

Κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε στο ΑΜΠΕ, ότι οι συζητήσεις προβλέπεται να είναι μαραθώνιες, καθώς στο υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να μεταβούν, για να συναντηθούν με την τρόικα, οι υπουργοί Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.

Σημειώνεται ότι στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με τον κ. Μανιάτη είναι το πακέτο των 150 εκατ. ευρώ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία. Οι συγκεκριμένοι υπουργοί είχαν,  από το μεσημέρι, διαδοχικές κατ ιδίαν συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών.

Όσον αφορά στην επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου, είχε προηγηθεί  κατ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα με αντικείμενο το επικείμενο νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και, κυρίως, το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank.

Facebook Comments