Η δημιουργία ενός νέου μοντέλου από την Jeep είναι από μόνη της αιτία για εορτασμό. Όταν μάλιστα το συγκεκριμένο μοντέλο, το ολοκαίνουργιο Compact Premium SUV, Jeep Compass, ολοκληρώνει την γκάμα της Jeep, που σήμερα έχει από μία πρόταση για κάθε κατηγορία SUV, η διάθεση για εορτασμό είναι διπλή.



Διπλά εντυπωσιακή ήταν φυσικά και η εκδήλωση αποκάλυψης του νέου Jeep Compass επί ελληνικού εδάφους που οργάνωσε η Lancia-Jeep Hellas στις 3 Οκτωβρίου στο Grand Resort Lagonissi και κράτησε ολόκληρη την ημέρα, με καλεσμένους επίσημους εμπορικούς συνεργάτες και δημοσιογράφους.



Το πρωί, δεκάδες εκπρόσωποι του επίσημου δικτύου της Jeep από όλη την Ελλάδα, οδήγησαν το νέο Jeep Compass και έζησαν από πρώτο χέρι την αίσθηση ελευθερίας που προσφέρει. Εντυπωσιάστηκαν από την εμφάνιση, την ποιότητα και τις ικανότητές του εντός και εκτός δρόμου, και ύστερα, ενημερώθηκαν με πρωτοποριακές τεχνικές για κάθε λεπτομέρεια του premium μοντέλου.



Το απόγευμα, στο Captain’s House του Grand Resort Lagonissi, το λόγο είχαν οι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου, που έζησαν από κοντά μία διαφορετική εμπειρία παρουσίασης αυτοκινήτου.



Tο νέο Jeep Compass, θα προσφέρεται και με το πρωτοποριακό και μοναδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα 50-50, της Lancia-Jeep Hellas, που περιλαμβάνει 50 άτοκες δόσεις.



Jeep Compass



Από πλευράς κινητήρων υπάρχουν οι γνωστοί υπερτροφοδοτούμενοι βενζινοκινητήρες 1.4 Multiair με 140 και 170 ίππους, με τον πρώτο να συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων και να τοποθετείται στην προσθιοκίνητη έκδοση και τον δεύτερο με το αυτόματο κιβώτιο 9 ταχυτήτων και να τοποθετείται στην τετρακίνητη. Σε ό,τι αφορά τους ντίζελ, υπάρχει ο 1.6 Multijet με 120 ίππους σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων και μπροστινή κίνηση, όπως επίσης και 2λιτρος Multijet με 140 ίππους (και χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο) ή 170 ίππους (και αυτόματο κιβώτιο), που τοποθετείται στην τετρακίνητη έκδοση.



Από πλευράς ηλεκτρονικών συστημάτων, το αυτοκίνητο περιλαμβάνει στο στάνταρ ή έξτρα εξοπλισμό του ένα μακρύ κατάλογο συστημάτων ασφαλείας και οδηγικών βοηθημάτων (μεταξύ άλλων, σύστημα προειδοποίησης μπροστινής σύγκρουσης, σύστημα διατήρησης πορείας, προειδοποίηση νεκρού σημείου, παρακολούθηση οπίσθιου χώρου για κάθετη κίνηση, κάμερα οπισθοπορείας, σύστημα παράλληλης ή κάθετης αυτόματης στάθμευσης, προσαρμοζόμενά Cruise Control, ESP με σύστημα αποφυγής ανατροπής κλπ.), όπως επίσης κι ένα μεγάλο αριθμό συστημάτων συνδεσιμότητας, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας. Αξίζει επίσης να αναφέρουμε το σύστημα επιλογής επιφάνειας κίνησης (Jeep Selec-Terrain) με περιστροφικό διακόπτη που προσφέρει στις εκδόσεις Trailhawk 5 επιλογές κίνησης (Αυτόματο, Χιόνι, Άμμος, Λάσπη και Βράχος), ρυθμίζοντας ανάλογα τις λειτουργίες του κινητήρα, του αυτόματου κιβωτίου και των ηλεκτρονικών συστημάτων. Τέλος, οι αναρτήσεις είναι με γόνατα Μακφέρσον εμπρός και γόνατα «τύπου Τσάπμαν» (όπου το ημιαξόνιο παίζει και το ρόλο συνδέσμου της ανάρτησης) σε συνδυασμό με διπλούς ανισομεγέθεις εγκάρσιους βραχίονες πίσω.



Το νέο Jeep Compass, το Compact Premium SUV που έρχεται να επαναπροσδιορίσει την αγορά των SUV, εξοπλίζεται με οικονομικούς και ισχυρούς κινητήρες βενζίνης και diesel από 1.400 έως 2.000 κ.εκ., χειροκίνητα και 9τάχυτα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, εξελιγμένα συστήματα κίνησης σε δύο ή σε τέσσερις τροχούς και έχει ήδη αποσπάσει την ανώτατη διάκριση ασφάλειας 5 Αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό Οργανισμό EuroNCAP. Βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις του επίσημου δικτύου της Lancia-Jeep Hellas με τις τιμές του να ξεκινούν από €25.9000.

Facebook Comments