Ο απολογισμός των δασικών πυρκαγιών στην Πορτογαλία και στη γειτονική Γαλικία της Ισπανίας αυξήθηκε στους 45 νεκρούς το βράδυ της Τρίτης, ενώ οι πυροσβέστες έθεταν υπό έλεγχο τις τελευταίες εστίες φωτιάς.

Τέσσερις μήνες μετά την πιο πολύνεκρη πυρκαγιά στην ιστορία της χώρας, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 64 ανθρώπους, ο συντηρητικός πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα έκρινε ότι στη σοσιαλιστική κυβέρνηση αναλογούν όλες οι ευθύνες για τις «συνέπειες της τραγωδίας» και πρόσθεσε πως «αυτοί οι εκατό και πλέον νεκροί δεν θα φύγουν ποτέ από το μυαλό μου, αποτελούν τεράστιο βάρος στη συνείδησή μου και στη θητεία μου».

Συνολικά 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές στη βόρεια και την κεντρική Πορτογαλία, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες από την Πολιτική Προστασία.

Δύο τραυματίες υπέκυψαν στα εγκαύματά τους, ενώ άλλοι 14 παραμένουν σε σοβαρή κατάσταση, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας. Οι επτά άνθρωποι που αγνοούνταν βρέθηκαν, όπως και ένα βρέφος που είχε συμπεριληφθεί στον απολογισμό των νεκρών τη Δευτέρα.

Πλέον δεν αναφέρθηκε καμιά νέα σοβαρή πυρκαγιά μετά το πρωί της Τρίτης, καθώς οι πυροσβέστες βοηθήθηκαν στο έργο τους από τη βροχή που έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ωστόσο πάνω από 3.000 άνδρες της πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή για να επέμβουν αν υπάρξει αναζωπύρωση.

 

Facebook Comments