'

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Πενς - Τσίπρα - τι συζητήθηκε

MarketNews

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Πενς - Τσίπρα - τι συζητήθηκε, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς  στον Λευκό Οίκο με την οποία ο κ. Τσίπρας κλείνει τον κύκλο επαφών του στην Ουάσινγκτον.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o κ. Τσίπρας τόνισε ότι με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ «αποφασίσαμε την εντατικοποίηση του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για τις περιφερειακές εξελίξεις», ενώ σε επόμενό του σχόλιο στο ίδιο μέσο υπογράμμισε ότι «οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την αναβαθμισμένη γεωπολιτική μας θέση και την ανάγκη στήριξης την επόμενη περίοδο, διπλωματικά, οικονομικά και αμυντικά».

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει έπειτα από την συνάντηση σε γεύμα εργασίας με επιχειρηματίες, το οποίο παραθέτει το Business Council for International Understanding, ενώ το το πρόγραμμά του και η πενθήμερη επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ θα κλείσει με ομιλία που θα απευθύνει 21:30 στο Brookings Institution. Ο κ. Τσίπρας 8α αναχωρήσει απευθείας για τις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, την Πέμπτη και την Παρασκευή.