Το βαρύ όνομα της Μπαρτσελόνα δεν φόβισε τον Ολυμπιακό που γνώρισε την ήττα με 3-1 στο Καμπ Νου στην 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League ωστόσο πέτυχε το γκολ της τιμής και γενικά στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Οι «μπλαουγκράνα» άνοιξαν το σκορ στο 18’ με το αυτογκόλ του Νικολάου, ο Μέσι στο 61′ και ο Ντίνιε στο 64′ ανέβασαν το σκορ στο 3-0 και ο Νικολάου στο 90’ διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Πικέ στο 42’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Κίτρινες: Ρομαό, Νικολάου, Ελαμπντελαουί

Κόκκινες: 42′ Πικέ (2η κίτρινη)

Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Ντίνιε, Μπουσκέτς (80′ Αντρέ Γκόμες), Ινιέστα (67′ Ράκιτιτς), Ντεουλοφέου (46′ Μασεράνο), Παουλίνιο, Μέσι, Σουάρες.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Μποτία, Νικολάου, Ρομαό, Ζιλέ (55′ Τζούρτζεβιτς), Ζντιέλαρ, Ανδρούτσος, Καρσελά (65′ Πάρντο), Οτζίτζα (72′ Φορτούνης).

Γιουβέντους – Σπόρτινγκ Λισσαβόνας 1-1

Η Γιουβέντους φαινόταν ότι θα μπει σε περιπέτεια, καθώς το 1-1 με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στο «Αλιάνς Στάντιουμ» παρέμενε ως το 84ο λεπτό. Στο σημείο εκείνο ο Ντόουγκλας Κόστα, που μόλις είχε μπει στο γήπεδο, σέντραρε από δεξιά και ο Μάντζουκιτς με κεφαλιά σημείωσε το νικητήριο γκολ της πρωταθλήτριας Ιταλίας (2-1), που έφτασε σε μια μεγάλη ανατροπή. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ξεκινήσει δυνατά στο Τορίνο και προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Άλεξ Σάντρο στο 12ο λεπτό, όμως οι «μπιανκονέρι» βελτιώθηκαν στη συνέχεια, πίεσαν και είχαν φτάσει στην ισοφάριση με ένα καταπληκτικό γκολ του Πιάνιτς, με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 29΄.

Κίτρινες: Στουράρο, Κιελίνι – Κοάτες, Μπρούνο Φερνάντες

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Στουράρο (84΄ Ντόουγκλας Κόστα), Άλεξ Σάντρο, Μπενάτια (46΄ Μπαρτσάλι), Κιελίνι, Κεντίρα (62΄ Ματουιντί), Πιάνιτς, Κουαδράδο, Ντιμπάλα, Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ζόρζε Ζεσούς): Ρούι Πατρίσιο, Πιτσίνι, Κοεντράο (77΄ Τζόναθαν Σίλβα), Ματιέ, Κοάτες, Καρβάλιο, Μπατάλια (87΄ Ντουμπιά), Μάρτινς (76΄ Παλίνια), Μπρούνο Φερνάντες, Ακούνια, Ντοστ.

Facebook Comments