Σε έντονο προβληματισμό βρίσκεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνοντας ότι περίπου δύο μήνες πριν από τις εκλογές η δημόσια εικόνα του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι ακόμη πιο ευάλωτη και τρωτή.

Στην Χαριλάου Τρικούπη και στο επιτελείο του κ. Βενιζέλου λαμβάνουν πολύ σοβαρά τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, δεν είναι ωστόσο βέβαιοι ότι ο μετεκλογικός κίνδυνος θα προέλθει -αν τελικώς εκδηλωθεί- μόνο από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού.

Το γεγονός πως η Χαριλάου Τρικούπη διέψευσε για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα με ένταση τα σενάρια περί συμφωνίας Σαμαρά-Βενιζέλου για ανάληψη καθηκόντων από τον δεύτερο Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση φανερώνουν πως η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πιστεύει πως υπάρχει ένα σχέδιο πολιτικής απαξίωσης του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Τόσο στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ όπου οι εναπομείναντες ψηφοφόροι του κλονίζονται από τις συμφωνίες που εμφανίζεται να έχει κάνει ο κ. Βενιζέλος με τον πρωθυπουργό όσο και στην υπόλοιπη εκλογική βάση που επιβεβαιώνει βαθιά μέσα της την απορριπτική διάθεση προς το πρόσωπο του αντιπροέδρου.

Επίσης, στα ηγετικά κλιμάκια της Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν unfair και περίεργη την τελευταία δημόσια ομιλία του Γιάννη Βούλγαρη από τους 58 καθώς ο επικεφαλής της επί της ουσίας έβαλε ημερομηνία λήξης στο εγχείρημα της “Ελιάς” μετά τις ευρωεκλογές και προανήγγειλε προσπάθειες συγκρότησης της Κεντροαριστεράς με βασικό πυλώνα το “Ποτάμι”. Όλα αυτά περί θανάτου ή επιβίωσης της “Ελιάς” και συγχρόνως και του ΠΑΣΟΚ κάνουν αρκετούς στην Χαριλάου Τρικούπη πως ήδη οι 58 ψάχνονται για άλλες καταστάσεις…

Γενικώς τα γεγονότα του τελευταίου διμήνου δεν έχουν βοηθήσει καθόλου τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Από την μία η αποχώρηση των 58 από το ψηφοδέλτιο της Ελιάς, από την άλλη η δυστοκία στην εξεύρεση ελκυστικών ψηφοδελτίων αλλά και η αποχή των παπανδρεϊκών από την Συνδιάσκεψη έχουν δημιουργήσει μία γενικότερη αίσθηση πώς σε κάποια πράγματα δεν γίνονται καλοί χειρισμοί ή καθόλου χειρισμοί κάτι που τελικώς επιβαρύνει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

Facebook Comments