Διάγγελμα Πούτιν αύριο για την Κριμαία

MarketNews

Διάγγελμα Πούτιν αύριο για την Κριμαία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Διάγγελμα προς την ρωσική βουλή για την επιτάχυνση των διαδικασιών προσάρτησης της Κριμαίας, θα απευθύνει αύριο ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά την σαρωτική επικράτηση του «ναι» για την ένωση της περιοχής με την Ρωσία.

Αύριο στις 13:00 ώρα Ελλάδας (15:00 τοπική) ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα απευθύνει διάγγελμα προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση της χώρας- που αποτελείται από τα δύο Σώματα της ρωσικής Βουλής- καλώντας τους βουλευτές να επιταχύνουν τις διαδικασίες προσχώρησης στη Ρωσική Ομοσπονδία του νέου 84ου μέλους της.

Οι βουλευτές των δύο Σωμάτων θα προσέλθουν στην αίθουσα του Αγίου Γεωργίου στο Κρεμλίνο για να ακούσουν το διάγγελμα, «που είναι ήδη έτοιμο», σύμφωνα με πηγές της προεδρικής διοίκησης.

Παρόντες στην όλη διαδικασία θα είναι οι επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κριμαίας, ο πρόεδρος της τοπικής Βουλής Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ και ο πρωθυπουργός της Σεργκέι Αξιόνοφ, οι οποίοι ήδη μεταβαίνουν στη Μόσχα, εξουσιοδοτημένοι από το κοινοβούλιο της χερσονήσου να υπογράψουν τη διακρατική συμφωνία με τη Ρωσία για την ένταξη σ αυτήν της Κριμαίας και της «ειδικού καθεστώτος» πόλης της Σεβαστούπολης.

Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το κοινοβούλιο —ή Ανώτατο Σοβιέτ, όπως αυτοαποκαλείται— της Κριμαίας μετονομάστηκε σε Κρατικό Συμβούλιο της Δημοκρατίας με 85 ψήφους παρόντων βουλευτών του και θα αποτελεί το νομοθετικό - αντιπροσωπευτικό όργανο της Δημοκρατίας της Κριμαίας, όπως είναι το όνομα του νέου κράτους, την ανεξαρτησία του οποίου δεν αναγνωρίζει η ΕΕ, οι ΗΠΑ και πολλά ακόμη κράτη μέλη του ΟΗΕ.

Η Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας επίσης μετονομάστηκε σε Δημοκρατία της Κριμαίας και το Κοινοβούλιό της θα είναι το ανώτατο όργανο εξουσίας έως το Σεπτέμβριο του 2015. Σύμφωνα με τις ίδιες αποφάσεις, υιοθετείται η ώρα Μόσχας και το ρωσικό ρούβλι ως νόμισμα της χερσονήσου, παράλληλα με το οποίο θα κυκλοφορεί έως την 1η Ιανουαρίου του 2016 και η ουκρανική γρίβνα.

Νωρίτερα το Κρεμλίνο είχε ανακοινώσει ότι την επίβλεψη των διαδικασιών και των σχέσεων Κριμαίας - Ρωσίας αναλαμβάνει από ρωσικής κυβέρνησης ο αντιπρόεδρός της Ντμίτρι Κόζακ, ο οποίος θα διαχειρίζεται ετησίως ένα κονδύλι της τάξης των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις ανάγκες της ολοκλήρωσης της ένταξης της χερσονήσου στη Ρωσική Ομοσπονδία.