Κέρδη και για τη Wall

MarketNews

Κέρδη και για τη Wall, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με αξιόλογα κέρδη ξεκίνησαν τις συναλλαγές οι αμερικανικοί δείκτες, με την άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής να δρα καταλυτικά στην αλλαγή της επενδυτικής ψυχολογίας μετά τα χαμηλά τριών εβδομάδων που είδαν οι δείκτες την Παρασκευή.

Ειδικότερα, στις 16:25, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 1,12% στις 16.246,11 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,13% στις 4.292,83 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,73% στις 1.859,73 μονάδες.

Μπορεί το κλίμα να είναι θετικό στις αγορές, ωστόσο οι επενδυτές δεν έχουν πάρει τα βλέμματα τους από τις αποφάσεις της ΕΕ που αφορούν στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Νωρίτερα, έγινε γνωστό από τον υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας ότι η απαγόρευση στη χορήγηση θεωρήσεων για ταξίδια στις χώρες - μέλη της και το «πάγωμα» λογαριασμών Ρώσων αξιωματούχων σε τράπεζές της θα είναι οι πρώτες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας για τις στρατιωτικές και πολιτικές ενέργειες της Μόσχας στην Κριμαία. Συνολικά οι κυρώσεις αφορούν 21 Ρώσους και φιλορώσους Ουκρανούς αξιωματούχους, όπως σημείωσε ο Λίναν Λικεβίτσιους, για το ρόλο τους στην απόπειρα απόσχισης της Κριμαίας από την Ουκρανία, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ωστόσο, ο δείκτης  CBOE Volatility Index (VIX), ο οποίος καταδεικνύει την αβεβαιότητα που επικρατεί στις αγορές, υποχώρησε κατά 9,4% στις 16 μονάδες.

Στο ταμπλό, με κέρδη 3,4% διαπραγματεύεται η Yahoo, με την αγορά να υποδέχεται θετικά την ανακοίνωση της Alibaba Group Holding ότι θα ξεκινήσει τις διαδικασίες για δημόσια προσφορά στις ΗΠΑ.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, τη μεγαλύτερη από τον Αύγουστο του 2013 σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, ήτοι 0,6% υψηλότερα σε σχέση με τον Ιανουάριο. Σε επίπεδο έτους η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,8%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Reserve η μεταποιητική δραστηριότητα αυξήθηκε κατά 0,8% και η παραγωγή μεταλλευμάτων σημείωσε άνοδο 0,3%.

Ωστόσο, από την άλλη μεριά, ο δείκτης εμπιστοσύνης μεταξύ των κατασκευαστών παρέμεινε τον Μάρτιο στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2013, δείχνοντας ότι οι προοπτικές του κλάδου παραμένουν αρνητικές. Ο δείκτης National Association of Home Builders/Wells Fargo διαμορφώθηκε στις 47 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο μόλις 1 μονάδας.