Το ενδιαφέρον των επενδυτών επιστρέφει και πάλι στα μακροοικονομικά στοιχεία

ForexReport

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επιστρέφει και πάλι στα μακροοικονομικά στοιχεία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Υψηλότερα κινήθηκαν οι αμερικανικοί δείκτες και χθες. Υψηλότερα κινήθηκαν και στην Ευρώπη όπου οι δείκτες κινήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από την Πέμπτη και επέστρεψαν σε ουδέτερο έδαφος.

Η κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα δε συνοδεύτηκε από διάθεση ανάληψης κινδύνου και σε άλλες αγορές και αυτό πιθανόν να δείχνει ότι υπήρχαν ροές που αφορούσαν αποκλειστικά τα rollovers της αγοράς παραγώγων. Στη σημερινή συνεδρίαση, αναμένουμε την απόφαση της Fed για τα επιτόκια και την ομιλία της Yellen, με τις προσδοκίες να είναι υπέρ μιας νέας μείωσης του QE κατά $10 δισ.

  • Στέλεχος της BoJ τόνισε ότι οι αρνητικές συνέπειες ενός μεγαλύτερου QE θα είναι μεγαλύτερες από τις θετικές. Ακόμα τόνισε ότι είναι πιθανή μια αναθεώρηση του στόχου για πληθωρισμό 2,0%.
  • Ο Carney επανέλαβε ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά για αρκετό καιρό και όταν θα αυξηθούν, η αύξηση θα είναι περιορισμένη.
  • Το AUD/USD εξακολουθεί να αναζητά την κατάλληλη αφορμή για να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.
  • Το USD/CNH εξακολουθεί να ενισχύεται απέχοντας ελάχιστα από τα 6,2000. Η ισοτιμία μπορεί να κινηθεί μέχρι και το ανώτατο όριο διακύμανσης στα 6,2600 το οποίο ισχύει από τη Δευτέρα.
  • Σταθερά πάνω από τα 1,3900 το EUR/USD και πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται στη Yellen. Μια απόφαση για νέο tapering θα προκαλέσει βραχυπρόθεσμες πιέσεις.

Ανάλυση αγορών

USD/CNH – Άνοιγμα: 6,1608 Υψηλό: 6,1837 Χαμηλό: 6,1592 Κλείσιμο: 6,1763
Η ισοτιμία εξακολουθεί να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επενδυτών καθώς η μεγάλη άνοδος ανατροφοδοτείται από το κλείσιμο θέσεων που πλέον κινούνται σε οριακά κέρδη ή ζημιές καθώς μεγάλα χαρτοφυλάκια «σόρταραν» συνεχώς την ισοτιμία, παίζοντας ένα «ασφαλές» στοίχημα. Η ισοτιμία απέχει ελάχιστα από τα 6,2000 αλλά εκτιμούμε ότι θα συνεχίσει να πέφτει μέχρι και τα 6,2600 που ειναι το κατώτερο όριο της διακύμανσης της ισοτιμίας. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούμε βραχυπρόθεσμες διορθωτικές κινήσεις για αγορές και αναμένουμε προσέγγιση του ορίου της μπάντας για να αλλάξουμε θέσεις.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

6,1830                 6,2000
6,1750                 6,2100
6,1605                 6,2180
6,1520                 6,2280