Επιστροφή στα κέρδη για τη Wall

Reporter

Επιστροφή στα κέρδη για τη Wall, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν οι αμερικανικοί δείκτες την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις δηλώσεις της αντιπροέδρου της Federal Reserve για στήριξη της αμερικανικής οικονομίας να τονώνουν τους επενδυτές, μετά από μια μέρα που χαρακτηρίστηκε από αβεβαιότητα στις παγκόσμιες αγορές.

 

O Dow κέρδισε 0,27% στις 14,128 μονάδες.

 

Ο Nasdaq ανέβηκε 0,39% στις 3,182 μονάδες.

 

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,45% στις 1,525 μονάδες.

 

Σημαντικές απώλειες  κατέγραψαν  οι μετοχές της Caterpillar και της Boeing, ενώ σημαντική άνοδο σημείωσαν οι τίτλοι των Wal Mart Stores και  IBM.

 

Σημειώνεται ότι από την Παρασκευή έχουν ενεργοποιηθεί οι αυτόματες περικοπές δαπανών καθώς Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους για να καταλήξουν σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο μείωσης των ελλειμμάτων.


Η αντιπρόεδρος της Fed, Τζάνετ Γιέλεν, δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν υπάρχουν αξιοσημείωτοι κίνδυνοι που να επιβάλλουν τον περιορισμό του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων (QE3).

«Στην παρούσα φάση, πιστεύω ότι είναι ακόμα απαραίτητη μια εξαιρετικά επεκτατική νομισματική πολιτική για τη στήριξη μιας πιο ισχυρής ανάκαμψης και μιας πιο γρήγορης ανάπτυξης στην απασχόληση» ανέφερε η Γιέλεν.


Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ ανακοίνωσε αύξηση κερδών 49% για το δ΄ τρίμηνο στα 4,55 δισ. δολ. ή 2.757 δολ. ανά μετοχή. Για το σύνολο του 2012 τα κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν 45% στα 14,8 δισ. δολ.

Άλμα 5,7% σημειώνει η μετοχή της Hess, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα αποχωρήσεις από τους τομείς του marketing και της λιανικής και θα επικεντρωθεί στην εξερεύνηση και την παραγωγή.

 Πηγή:www.reporter.gr