Τη Fed περιμένει η Ευρώπη

MarketNews

Τη Fed περιμένει η Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα κυριαρχούν στο άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς οι αγορές σήμερα αναμένουν τα αποτελέσματα της συνεδρίασης της νομισματικής επιτροπής της Federal Reserve.

Ειδικότερα, στις 10:42, ο βρετανικός FTSE 100  χάνει 0,22% στις 6.591 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,09% στις 9.250 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,10% στις 4.308 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 διαμορφώνεται με οριακά κέρδη 0,1% στις 328,14 μονάδες.

Οι αγορές έχουν στραμμένα τα βλέμματα τους σήμερα στη λήξη της συνεδρίασης της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας, όπου και αναμένεται να δοθεί ένα μήνυμα για τις προθέσεις της Fed αναφορικά με την οικονομία. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε τεθεί για πρώτη φορά μετά από την κρίση του 2008 το ζήτημα της αύξησης των επιτοκίων. Ένας μικρός αριθμός αξιωματούχων της Fed  διατύπωσε την άποψη πως ίσως η τράπεζα χρειαστεί να αυξήσει τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια στο κοντινό μέλλον.

Στο ταμπλό, η Inditex ενισχύεται κατά 4%, καθώς ανακοίνωσε κέρδη 2,38 δισ. ευρώ για το 2013, οριακά χαμηλότερα από τα 2,39 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές. Η ιδιοκτήτρια των καταστημάτων Zara ανακοίνωσε κέρδη 703 εκατ. ευρώ μόνο το δ τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Η Barclays κερδίζει 0,7%, καθώς έντονη είναι η φημολογία ότι η βρετανική τράπεζα αναζητά αγοραστή για τη μονάδα Index, Portfolio and Risk Solutions. Αναλυτές εκτιμούν ότι η μονάδα θα αποδώσει 400 εκατ. δολάρια.

Στον αντίποδα, η HeidelbergCement υποχωρεί κατά 2,3%, με την αγορά να ανησυχεί μετά την ανακοίνωση ότι ο καθαρός δανεισμός της εταιρείας στις 31 Δεκεμβρίου αυξήθηκε στα 7,5 δισ. ευρώ.