Με στόχο να έχουν στα χέρια τους τις δεσμευτικές προσφορές από τους υποψήφιους επενδυτές που θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις δύο εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας, προχωρά ο διαγωνισμός για την πώληση των Νηρέα και Σελόντα.

Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε κατάθεση δεσμευτικών προσφορών στα τέλη Νοεμβρίου, με την προϋπόθεση, όμως, ότι το data room θα είχε ανοίξει από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. Αυτό δεν συνέβη καθώς οι πωλήτριες τράπεζες δεν είχαν δώσει ως χθες τις σχετικές εγκρίσεις, ενώ ελλείψεις υπήρχαν και σε τεχνικό επίπεδο. Η καθυστέρηση δύο εβδομάδων στο άνοιγμα του data room αναμένεται να μεταθέσει κατά δύο εβδομάδες και την ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών.

Ακόμη, όμως, και αν ορισθεί ως νέα ημερομηνία κατάθεσης προσφορών η 12η Δεκεμβρίου, όπως συζητείται, δεν είναι βέβαιο, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς που παρακολουθούν τη διαδικασία, ότι ο χρόνος θα αποδειχθεί επαρκής.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού βρίσκονται τα επενδυτικά κεφάλαια Harvard Investment Group (HIG), Amerra Capital Μanagement, Diorasis International, Oaktree αλλά και funds, μεταξύ των οποίων, το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο Tinicum Inc., το Pontos Aqua, αλλά και το Duet Group.

Facebook Comments