'

40 νεκροί από δύο επιθέσεις καμικάζι σε τζαμιά στο Αφγανιστάν

MarketNews

40 νεκροί από δύο επιθέσεις καμικάζι σε τζαμιά στο Αφγανιστάν   , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που χτύπησαν τεμένη στο Αφγανιστάν, με τον αριθμό των νεκρών να αναμένεται να αυξηθεί.

Η πλέον πολύνεκρη επίθεση, με τουλάχιστον 30 νεκρούς, σημειώθηκε σε τζαμί σιιτών στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας Καμπούλ, την ώρα που πιστοί συγκεντρώνονταν για τις μεγάλες προσευχές της Παρασκευής.

Το δεύτερο χτύπημα έλαβε χώρα σε τζαμί της κεντρικής επαρχίας Γκορ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι, αν και υπάρχουν πληροφορίες ότι τα θύματα είναι διπλάσια.

Υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες για την θρησκευτική ταυτότητα του δεύτερου τζαμιού, με το BBC να αναφέρει ότι κι αυτό ήταν σιιτικό ενώ το Associated Press μεταδίδει ότι ήταν σουνιτικό.

Δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις. Το Ισλαμικό Κράτος συχνά στοχοποιεί σιιτικά σημεία λατρείας, καθώς θεωρεί τους σιίτες αποστάτες και αιρετικούς.