Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall

MarketNews

Προς αναζήτηση κατεύθυνσης η Wall, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με μικτά πρόσημα άνοιξαν οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής για την απόφαση της νομισματικής επιτροπής της Federal Reserve η οποία θα δώσει μηνύματα για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, στις 16:11 ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,09% στις 16.351,99 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,01% στις 4.333,46 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,08% στις 1.873,73 μονάδες.

Η Fed αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα την επιπλέον μείωση κατά 10 δισ. δολάρια του προγράμματος αγοράς ομολόγων, παραμένοντας πιστή στον ρυθμό που έχει αποφασίσει σχετικά με τον περιορισμό του προγράμματος στήριξης της οικονομίας, το οποίο και θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα, οι επενδυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας, αλλά και το πόσο αποτιμά τους συστημικούς κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει η κρίση στην Ουκρανία και η διαταραχή των σχέσεων με τη Ρωσία.

Στο ταμπλό, συνεχίζει και σήμερα την πτωτική της πορεία η Oracle, καταγράφοντας πτώση 2,8%, καθώς ανακοίνωσε χειρότερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο χρήσης. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 2,57 δισ. δολάρια ή 52 σεντς ανά μετοχή, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 70 σεντς ανά μετοχή.

Στον αντίποδα, άνοδο 8% σημειώνει η KB Home, με την αγορά να επικροτεί την επιστροφή της εταιρείας στην κερδοφορία το πρώτο τρίμηνο χρήσης, κόντρα στις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στα 81,1 δισ. δολάρια μειώθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ κατά το δ τρίμηνο του 2013, ή στο 1,9% του ΑΕΠ και έναντι των 96,4 δισ. δολαρίων κατά το τρίτο τρίμηνο 2013, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εμπορίου. Για το σύνολο του 2013, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διαμορφώθηκε στο 2,3% του ΑΕΠ, σε σύγκριση με 2,7% το 2012.