Αναμενόμενη χαρακτηρίζει η Citigroup την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και τρόικας, λόγω των επικείμενων λήξεων ομολόγων τον ερχόμενο Μάιο.

“Μετά από έξι μήνες διαπραγματεύσεων, επιτέλους υπάρχει συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών”, σχολιάζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η οποία χαρακτηρίζει αναγκαία για την προεκλογική εκστρατεία της κυβέρνησης, ενόψει των διπλών εκλογών του Μαϊου, τη συμφωνία που επετεύχθη χθες, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διατηρεί το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, η συμφωνία επετεύχθη, καθώς η τρόικα φέρεται να έκανε πίσω στις πιο σκληρές αξιώσεις της και ταυτόχρονα αποδέχθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας για το 2013.

Όπως προσθέτει, στη συνέχεια της έκθεσής της, η Citigroup, η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και τρόικας ανοίγει τον δρόμο ώστε η χώρα να επιχειρήσει την έξοδό της στις αγορές πριν τις κρίσιμες Ευρωεκλογές του Μαϊου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που παρουσιάζει η αμερικανική τράπεζα, ορόσημο για την Ελλάδα θα αποτελέσει ο μήνας Απρίλιος. Η Αθήνα προσδοκά στην έγκριση της εκταμίευσης της δόσης στο Eurogroup της 1ης Απριλίου, αλλά και στην έξοδό της στις αγορές στα τέλη του ίδιου μήνα.

“Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως στόχος είναι η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές το συντομότερο δυνατόν και σίγουρα πριν τις Ευρωεκλογές του Μαϊου. Τα τέλη Απριλίου αποτελούν για την ώρα την επικρατέστερη ημερομηνία για το ελληνικό εγχείρημα εξόδου στις αγορές, για πρώτη φορά από το 2010”, καταλήγει η Citigroup.

Facebook Comments