Η οικονομική κρίση αγγίζει πλέον την πλειοψηφία των πολιτών, μέσα σε ένα κλίμα απαισιοδοξίας όπου ο κοινωνικός ιστός αποσυντίθεται, οδηγούμαστε σε διπλές εκλογές ,ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές ταυτόχρονα.

Στο παρόν άρθρο θα αναφερθώ μόνο στις “δημοτικές” εκλογές.
Το κλίμα “βαρύ” και ο μέσος δημότης-ψηφοφόρος βυθισμένος στην απόγνωση και το θυμό, έτοιμος με το δάχτυλο στη σκανδάλη να πυροβολήσει,να τιμωρήσει,να εκδικηθεί συναισθηματικά φορτισμένος.

Οι έννοιες εθνική κυβέρνηση και τοπική αυτοδιοίκηση μάλλον δεν ξεχωρίζουν πλέον ,έχουν γίνει ταυτόσημες στο “λαικό συναίσθημα” ενώ πρακτικά θα πρέπει να είναι ανεξάρτητες!
Νέα πρόσωπα,νέους σωτήρες αναζητά το εκλογικό σώμα στις τοπικές κοινωνίες.

Οι καιροσκόποι ελλοχεύουν έτοιμοι να δράσουν κάτω απο “μανδύες” ΑΦΘΑΡΤΟΣ ΝΕΟΣ κ.τ.λ στοχεύοντας στο λαικό αίσθημα και έχοντας έξυπνα καταλάβει το γενικό κλίμα που επικρατεί,ετοιμάζονται να πουλήσουν το CD που ετοίμασαν ,ώστε η μάζα ακούγωντάς το συναισθηματικά φορτισμένη να αυξήσει τις πωλήσεις(ψήφους)των δημιουργών!
Κάθε προηγούμενη παρουσία ,κάθε ικανό στέλεχος,κάθε μακροχρόνια παρουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να ισοπεδωθεί εισπράτοντας της συνέπειες της εθνικής κρίσης ανεξαρτήτως αν είχε ή όχι συμμετοχή σε αυτές!
Η συνταγή απλή!Οσο ποιό άπειρος,όσο μικρότερη η παρουσία τόσο το καλύτερο, αφού το μόνο που θα πουλήσει είναι το φρέσκο “αεράκι” δίνοντας στην ουσία ρόλο κομπάρσου αντί πρωταγωνιστή.

Αν ο φρέσκος πολλά υποσχόμενος αέρας είναι κυριολεκτικά ΑΕΡΑΣ αυτό δεν θ αλλάξει την διάθεση εκδίκησης στο λαικό αίσθημα.
Ο δημότης θα ισοπεδώσει ακόμα και ικανά και άξια στελέχη μέσα στη δίψα του για τιμωρία ,απουσία λογικής!
Οι νέοι σωτήρες φορούν το “μανδύα” ΑΦΘΑΡΤΟΣ ΝΕΟΣ κ.τ.λ και το ψυχολογικό ντόμινο αρχίζει να μετακυλήσει την “ορμή” του από δημότη σε δημότη διαμορφώνοντας το νέο “ρεύμα”.

Η παραπάνω προσέγγιση αποτελεί αυτά που αντιλαμβάνομαι στον Δήμο Κασσάνδρας όπου ζω.
Θεωρώ πως σε πολλά σημεία της χώρας μικρούς και μεγάλους δήμους η παραπάνω περιγραφή εχει κάνει την εμφάνιση της.
Ως όμως εραστής της λογικής και άνθρωπος των χρηματαγορών όπου μόνο η σωστή ανάλυση των δεδομένων και ο σωστός στρατηγικός σχεδιασμός παράγουν αποτέλεσμα θα επιλέξω υποψηφίους βάση της παρακάτω τριπλέτας ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ-ΠΛΑΝΟ-ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Δεν θα μπώ καθόλου στη λογική των “άβουλων σλόγκαν” και των πρόσκαιρων “σουξε” που κάποιοι
(ομολογώ έξυπνα) σχεδίασαν πιάνοντας τον ψυχολογικό σφυγμό του μέσου δημότη.

Οποιαδήποτε ΝΕΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ με ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΟΥΣΙΑΣ και όχι “μυνημάτων” πρέπει να αντικαταστήσει ότι παλιό απέτυχε επειγόντως.
Το ωραίο και ηχηρό μύνημα ΑΦΘΑΡΤΟΣ ΝΕΟΣ κ.τ.λ το οποίο αντί φρέσκου αέρα ,λόγω έλειψης ουσίας, πνέει αέρα και μόνο αέρα μου είναι απεχθές!

Ο κάθε καιροσκόπος που αντιπροσωπεύει ΑΕΡΑ μου δημιουργεί αποστροφή.

Τα κριτήρια ενός καλού δημάρχου είτε υποψηφίου δημοτικού συμβούλου?
1)ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ
2)ΟΡΑΜΑ ,ΠΑΘΟΣ
3)ΕΜΠΕΙΡΙΑ
4)ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ
5)ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ(ΔΙΑΘΕΣΗ)
6)ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ
7)ΓΝΩΣΗ

Τα κριτήρια μου είναι απολύτως ορθολογικά απεγκλωβισμένα από την συναισθηματική μου φόρτιση και το θυμό που νιώθω για την εξαθλίωση που έχουμε υποστεί σαν λαός.

Οφείλουμε να εξετάσουμε όλοι οι δημότες(κάθε ένας στον δικό του ΤΟΠΟ)προσεκτικά και με “βούληση” κάθε δεδομένο ,έτσι ώστε το μοντέλο ΕΠΙΛΟΓΗΣ-ΔΙΑΛΟΓΗΣ  υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και δημάρχων να είναι τέτοιο που θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας ,αλλά και σε μία βάσιμη ελπίδα για φώς στο τούνελ ,για κάποια τοπική προοπτική.
Σύγχρονες μελέτες δείχνουν ότι 7% συμμετέχει η λογική και 93% (περίπου)το συναίσθημα στη τελική απόφαση του εκλογικού σώματος!

Πάντως στον κόσμο των αγορών και των επενδύσεων κατά μία διαβολική σύμπτωση οι επενδυτικές επιλογές των μετέχωντων είναι σχεδόν πανομοιότυπες ως προς την παραπάνω % αναλογία και στο τέλος η ίδια αναλογία ΧΑΜΕΝΩΝ – ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ θα αποτυπωθεί διαχρονικά.

ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΗΝ  ΨΗΦΟ ΣΑΣ ,ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ,
ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ,
ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ!

Το παραπάνω άρθρο το αφιερώνω σε όλους τους Ελληνες Δημότες και ειδικότερα στους Δημότες Κασσάνδρας (ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ).
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα νέα παιδιά που θα κουβαλάνε ένα αέρα γεμάτο ελπίδες και όραμα αλλά είμαι υποχρεωμένος να απομυθοποιήσω την κάθε καιροσκοπική ενέργεια που αντιλαμβάνομαι.

Facebook Comments