Οι JPMorgan Chase, Citigroup και Morgan Stanley είναι μεταξύ των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών που θα μάθουν σήμερα αν η Federal Reserve θεωρεί ότι είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες για να αντιμετωπίσουν την επόμενη χρηματοοικονομική κρίση.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα του ετήσιου ελέγχου που διενεργεί στις τράπεζες, με τους αναλυτές να μην περιμένουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Εάν η Fed διαπιστώσει ότι κάποια από τις 30 τράπεζες που υποβάλλονται στα stress tests βρίσκεται σε κίνδυνο, η τράπεζα θα πρέπει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να τροποποιήσει τα σχέδια της για επιστροφή κεφαλαίων στους μετόχους της μέσω μερισμάτων ή επαναγορών μετοχών, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι οι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες πιθανότατα θα ικανοποιήσουν όλα τα κριτήρια της Fed, έχοντας μειώσει τη μόχλευση της από τη χρηματοοικονομική κτίση του 2007-2009.

Την επόμενη εβδομάδα η Fed θα ανακοινώσει εξάλλου εάν εγκρίνει τα σχέδια των τραπεζών για την πληρωμή μερισμάτων στους μετόχους τους ή για τις επαναγορές μετοχών.

Facebook Comments