Δ. Δασκαλόπουλος: «Γίναμε το πειραματόζωο μιας συνταγής σωτηρίας με πολλά κενά και λάθη»

MarketNews

Δ. Δασκαλόπουλος: «Γίναμε το πειραματόζωο μιας συνταγής σωτηρίας με πολλά κενά και λάθη», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Να πάψουμε να σχεδιάζουμε και να εφαρμόζουμε οικονομικές συνταγές με αντίληψη εργαστηρίου και να συμπεριλάβουμε στις οικονομικές εξισώσεις τον παράγοντα λαό, πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, μιλώντας σήμερα στις Βρυξέλλες, στην Τριμερή Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας.

Αναφερόμενος στην ελληνική κρίση ο κ. Δασκαλόπουλος εκτίμησε ότι η πορεία προς τη βιώσιμη έξοδο από την πολιτική και οικονομική κρίση θα είναι ακόμη μακρά ενώ επισήμανε τον κίνδυνο «ενός συστημικού κενού, που αν δεν αναιρεθεί μπορεί να προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις» επειδή όπως είπε, οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στο πολιτικό κατεστημένο. «Η Ελλάδα, τόνισε, είναι ένα ακραίο σύμπτωμα της ευρωπαϊκής κρίσης. Γίναμε το πειραματόζωο μιας συνταγής σωτηρίας από τις Βρυξέλλες, που είχε πολλά κενά και λάθη και η οποία εφαρμόστηκε απρόθυμα και επιλεκτικά από ένα ανέτοιμο πολιτικό σύστημα».

Επισήμανε, εξάλλου, την ανάγκη για πραγματική και ριζική αλλαγή την οποία όμως η κοινωνία πρέπει να δει ως δικό της συμφέρον, και όχι ως έξωθεν επιβολή. Και σε αυτό, πρόσθεσε, «όλοι οι υπόλογοι φορείς έχουμε αποτύχει».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ σημείωσε τέλος ότι η κρίση ανέδειξε την εντεινόμενη αποξένωση ανάμεσα στις πολιτικές και οικονομικές ελίτ και τους λαούς της Ευρώπης και ότι «με τη λιτότητα ως κυρίαρχη συνταγή και με την ανταγωνιστικότητα ως αποκλειστικό ζητούμενο, η Ευρώπη δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά».