Με μικρά κέρδη και έντονη νευρικότητα άνοιξαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με την αγορά να αναμένει επί της ουσίας τις εξελίξεις με τις κυρώσεις των Δυτικών στη Ρωσία με αφορμή το ζήτημα της Κριμαίας.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,21% στις 6.556 μονάδες, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,22% στις 9.321 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,14% στις 4.336 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 διαμορφώνεται με κέρδη 0,10% στις 328 μονάδες.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, αποφάσισαν την επέκταση των στοχευμένων κυρώσεων που έχουν επιβληθεί εξαιτίας των εξελίξεων στην Κριμαία, προειδοποιώντας ταυτόχρονα για τη λήψη οικονομικών μέτρων κατά της Ρωσίας, αν η κατάσταση στην Ουκρανία επιδεινωθεί. Η Ε.Ε. έλαβε επίσης μέτρα για την εφαρμογή «οικονομικών, εμπορικών και χρηματοοικονομικών περιορισμών όσον αφορά στην Κριμαία». Αυτό θα σημάνει «περιορισμό των προϊόντων από την Κριμαία».

Υποστηρικτικά πάντως λειτουργεί και το γεγονός ότι ο οίκος αξιολόγησης Fitch επιβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση «ΑΑΑ» με σταθερή προοπτική για τις ΗΠΑ, αίροντας το καθεστώς αρνητικής παρακολούθησης στο οποίο είχε θέσει τη χώρα τον Οκτώβριο του 2013.

Στο ταμπλό ξεχωρίζει η Bouygues, η οποία ενισχύεται κατά 0,9%, καθώς ανακοίνωσε ότι αύξησε την προσφορά σε μετρητά για την απόκτηση της SFR, τη θυγατρική της Vivendi.

Σημαντικές ανακοινώσεις περιμένουμε σήμερα με τον καθαρό δανεισμό στην Αγγλία στις 11:30 και την καταναλωτική εμπιστοσύνη για την Ευρωζώνη στις 17:00 να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Facebook Comments