Έντονη νευρικότητα και αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη

MarketNews

Έντονη νευρικότητα και αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με πτωτικά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ουκρανία με έντονη ανησυχία. Αρνητικά επιδρά και η αιφνίδια πτώση του δείκτη PMI της Eυρωζώνης.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,14% στις 6.548 μονάδες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,23% στις 9.321 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,21% στις 4.326 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 διαμορφώνεται με απώλειες 0,5% στις 326,21 μονάδες.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Εξωτερικών της νέας μεταβατικής κυβέρνησης του Κιέβου Αντρέι Ντεστσίτσια προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος να ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία αυξάνεται, καταγγέλλοντας την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.

Στο ταμπλό η Centrica υποχωρεί κατά 1,4% και η SSE κατά 1,9%, μετά το δημοσίευμα των Sunday Times ότι οι βρετανικές εταιρείες κοινής οφελείας θα "σπάσουν" σε μικρότερες.

Η KPN υποχωρεί κατά 2,6%, καθώς η Citigroup μείωσε τη σύσταση της σε neutral (ουδετερότητα), από buy (αγορά) προηγουμένως.

Απώλειες 1,3% και για την Credit Suisse, η οποία συμφώνησε να καταβάλει 885 εκατ. δολάρια στις αμερικανικές αρχές, μετά από διακανονισμό που έκανε για την υπόθεση των  Fannie Mae και Freddie Mac

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ υποχώρησε στις 53,2 μονάδες το Μάρτιο, έναντι 53,3 τον Φεβρουάριο ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διατηρηθεί στις 53,3 μονάδες.

Η πτώση του σύνθετου PMI έδειξε ότι επιβραδύνεται σταδιακά ο ρυθμός ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα στην ευρωζώνη, αν και ο μεταποιητικός PMI παρέμεινε αμετάβλητος στις 53 μονάδες όπως ακριβώς και τον προηγούμενο μήνα.

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο υπηρεσιών, ο δείκτης ΡΜΙ υποχώρησε στο 52,4 από 52,6 τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι θα μείνει αμετάβλητος.