Ε. Βενιζέλος: Βιώσιμο το χρέος - έγκλημα σε βάρος του τόπου να λέγεται ότι δεν είναι

MarketNews

Ε. Βενιζέλος: Βιώσιμο το χρέος - έγκλημα σε βάρος του τόπου να λέγεται ότι δεν είναι  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο, είναι λάθος να αντιμετωπίζεται απλώς ως ποσοστό του ΑΕΠ και να θεωρείται ότι από αυτό και μόνο εξαρτάται η βιωσιμότητά του επισήμανε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Αφήνοντας αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι είναι έγκλημα σε βάρος του τόπου να λέγεται ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Ειδικότερα, όπως διευκρίνισε στη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος, το χρέος είναι βιώσιμο γιατί βρίσκεται κατά το 80% στα χέρια θεσμικών εταίρων και πιστωτών και διότι μετά το "κούρεμα" και την αναδιάρθρωσή του το 2012 «έχει πολύ καλά παραμετρικά χαρακτηριστικά, όπως η μεγάλη διάρκεια, το μικρό μέσο επιτόκιο, η ύπαρξη περιόδου χάριτος και η κλιμάκωση των λήξεων».

«Εάν επρόκειτο να μας προσφέρουν κάποιοι περαιτέρω μείωση ("κούρεμα") της ονομαστικής τιμής του χρέους, προφανώς και θα τη δεχόμασταν, αλλά το να λέμε εμείς οι ίδιοι ότι χωρίς νέο ονομαστικό "κούρεμα" το χρέος μας ούτε είναι, ούτε θα γίνει βιώσιμο, είναι έγκλημα σε βάρος του τόπου, των θυσιών του ελληνικού λαού και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης «είναι τραγικό στο ελληνικό εσωτερικό μέτωπο κάποιοι να αντιδρούν στις θέσεις αυτές και να ταυτίζονται με τους πιο σκληρούς κύκλους του ΔΝΤ ή των ινστιτούτων του γερμανικού οικονομικού συντηρητισμού που διαφωνούν και με την ίδια τη γερμανική κυβέρνηση». «Υποδείξεις περί διαπραγμάτευσης και άκαπνες συστάσεις "λεβεντιάς" εκ τους ασφαλούς, να απευθύνονται αλλού» τονίζει, μεταξύ άλλων.