Την άντληση €1,2 δισ. επιδιώκει η Alpha Bank από ειδικούς επενδυτές εκτός Ελλάδος

MarketNews

Την άντληση €1,2 δισ. επιδιώκει η Alpha Bank από ειδικούς επενδυτές εκτός Ελλάδος, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η Alpha Bank Α.Ε. (“Alpha Bank”) ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 24.3.2014 τη διεξαγωγή πλήρους εγγυημένης προσφοράς νέων κοινών μετοχών εκδόσεώς της, που θα λάβει χώρα με κατάργηση των δικαιωμάτων προτιμήσεως, με στόχο την άντληση ποσού Ευρώ 1,2 δισεκατομμυρίων.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα κεφάλαια από την προσφορά θα χρησιμοποιηθούν για την κεφαλαιακή ενίσχυση της Τραπέζης με υψηλής  ποιότητος εποπτικά κεφάλαια, η οποία θα διευκολύνει την επαναγορά των προνομιούχων μετοχών κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 940 εκατομμυρίων ευρώ.

Η προσφορά θα γίνει προς ειδικούς επενδυτές, εκτός Ελλάδος. Η ολοκλήρωση της προσφοράς τελεί υπό την έγκριση των Εκτάκτων Συνελεύσεων των κατόχων κοινών και προνομιούχων μετοχών της Τραπέζης, καθώς και του  Διοικητικού Συμβουλίου της Τραπέζης, που άπαντα πρόκειται να συνέλθουν στις 28 Μαρτίου 2014.