Απώλειες στην Ευρώπη

MarketNews

Απώλειες στην Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να αναμένουν τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης των ηγετών των ισχυρών οικονομιών του κόσμου, οι οποίοι θα αποφασίσουν για τις ενέργειες τους εναντίον της Ρωσίας για το ζήτημα της Ουκρανίας. Αρνητικά επέδρασε και η αιφνίδια πτώση του δείκτη PMI της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100  έχασε 0,57% στις 6.520 μονάδες, ο γερμανικός υποχώρησε κατά 1,65% στις 9.189 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40  σημείωσε απώλειες 1,37% στις 4.276 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 διαμορφώθηκε με απώλειες 1,19% στις 324,39 μονάδες. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες μόνο εκείνος της Ισλανδίας έκλεισε σήμερα με κέρδη.

Νωρίτερα την έντονη ανησυχία της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα Ρωσίας - Ουκρανίας εξέφρασε τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος. Ο Λευκός Οίκος σημείωσε επίσης ότι για όσο διάστημα η Ρωσία θα παραβιάζει ανοικτά το διεθνές δίκαιο στην Ουκρανία με τις κινήσεις της στην Κριμαία δεν υπάρχει λόγος οι χώρες του G8 να την συμπεριλαμβάνουν στις συνεδριάσεις τους.

Στο ταμπλό η Centrica υποχώρησε κατά 1,9% και η SSE κατά 2,3%, μετά το δημοσίευμα των Sunday Times ότι οι βρετανικές εταιρείες κοινής οφελείας θα "σπάσουν" σε μικρότερες.

Η Royal KPN υποχώρησε κατά 5%, καθώς η Citigroup μείωσε τη σύσταση της σε neutral (ουδετερότητα), από buy (αγορά) προηγουμένως.

Απώλειες 1,7% και για την Credit Suisse, η οποία συμφώνησε να καταβάλει 885 εκατ. δολάρια στις αμερικανικές αρχές, μετά από διακανονισμό που έκανε για την υπόθεση των  Fannie Mae και Freddie Mac.

Στον αντίποδα, με κέρδη 2,1% διαμορφώθηκε η Deutsche Post, μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για στόχο αύξησης κερδοφορίας κατά 60% από τη μονάδα ταχυδρομείων.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ υποχώρησε στις 53,2 μονάδες το Μάρτιο, έναντι 53,3 τον Φεβρουάριο ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διατηρηθεί στις 53,3 μονάδες.

Η πτώση του σύνθετου PMI έδειξε ότι επιβραδύνεται σταδιακά ο ρυθμός ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα στην ευρωζώνη, αν και ο μεταποιητικός PMI παρέμεινε αμετάβλητος στις 53 μονάδες όπως ακριβώς και τον προηγούμενο μήνα.

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο υπηρεσιών, ο δείκτης ΡΜΙ υποχώρησε στο 52,4 από 52,6 τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι θα μείνει αμετάβλητος.