Οι ’δίκαιες’ απολύσεις του κ.Μητσοτάκη

Κοτσιφάκης Θέμης

Οι

Με κυνικό τρόπο απάντησε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης,  σε κάθε μας ερώτηση:
- Γιατί καταργήθηκαν τρεις από τους σημαντικότερους τομείς και πολλές ειδικότητες της επαγγελματικής εκπαίδευσης;
- Γιατί απολύονται εκπαιδευτικοί που κάλυπταν πραγματικές ανάγκες των σχολείων μας;
- Γιατί στέλνονται στην ανεργία εργαζόμενοι με εμπειρία, αυξημένα προσόντα, παιδαγωγική επιμόρφωση, διπλά πτυχία και μεταπτυχιακά;
- Γιατί ονοματίζετε εξορθολογισμό το να στέλνετε εκπαιδευτικούς με προσόντα σε άσχετες  με αυτά  θέσεις;
- Γιατί διαλύετε τη ζωή των ίδιων και των οικογενειών τους χωρίς αιτία;
- Γιατί οι μαθητές μας ολόκληρη τη χρονιά δεν είχαν καθηγητή, ακόμα και στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα;
- Γιατί χιλιάδες μαθητές δεν βρήκαν τις ειδικότητες που ήθελαν να σπουδάσουν;

Σε αυτά και σε δεκάδες άλλα ερωτήματα που τέθηκαν, μία η απάντηση του Υπουργού:

"ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΊΝΟΥΝ 15000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ"

Η Κυβέρνηση, ακολουθώντας αταλάντευτα τις καταστροφικές πολιτικές ΕΕ και ΔΝΤ, προχωρά σήμερα, με τη συμπλήρωση της οκτάμηνης διαθεσιμότητας, στην ολοκλήρωση ενός εγκλήματος ενάντια στους εργαζόμενους στην εκπαίδευση. Προχωρά στις πρώτες, μετά από 100 χρόνια, απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων στη χώρα μας.

Στη συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε σαφές ότι για την Κυβέρνηση πρώτη προτεραιότητα είναι η εκπλήρωση των στόχων των βάρβαρων μνημονίων και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στην τρόικα. Οι απολύσεις των εκπαιδευτικών είναι κομμάτι του παζλ των 15.000 απολύσεων στο Δημόσιο, που έχει συμφωνήσει η Κυβέρνηση για το 2013-2014. Ο κύριος Μητσοτάκης αρνήθηκε οποιαδήποτε νέα προκήρυξη θέσεων, προκειμένου να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, έτσι ώστε να μην απολυθεί κανείς.

Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά η αναλγησία και η αναξιοπιστία της Κυβέρνησης και του Υπουργού της Παιδείας, που ενώ δήλωναν ότι δεν θα απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός, έσπευσαν να εξαφανιστούν από προσώπου γης υλοποιώντας, σαν έτοιμοι από καιρό, αυτό που από την αρχή είχαν συμφωνήσει να κάνουν.

Για μας, για το κίνημα των εκπαιδευτικών, την ΟΛΜΕ, τίποτα από αυτά δεν θεωρείται τετελεσμένο. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να γυρίσουν πίσω στα σχολεία όλοι οι απολυμένοι εκπαιδευτικοί, να ξαναλειτουργήσουν οι καταργημένοι τομείς-ειδικότητες στη δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, για να μπορούν οι νέοι της χώρας μας να σπουδάζουν στα αντικείμενα που επιλέγουν οι ίδιοι και όχι σε αυτά που επιβάλλουν τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα.

Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις πολύμορφες κινητοποιήσεις της τελευταίας εβδομάδας ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Οι αγώνες μας θα συνεχιστούν και θα δυναμώσουν.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΗΤΗΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ

Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ

Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε αυτό το "επιχείρημα", εκτός από να του αφιερώσω αυτό το τραγούδι ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ