Με κέρδη ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές δείκτες, αντιδρώντας από τις χθεσινές απώλειες, με τους επενδυτές να αναμένουν σήμερα τα θετικά οικονομικά στοιχεία από την αμερικανική οικονομία.

Ειδικότερα, στις 10:33, ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,87% στις 6.577 μονάδες, ο γερμανικός DAX  ενισχύεται κατά 0,78% στις 9.260 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,86% στις 4.313 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται με κέρδη 0,66% στις 326,54 μονάδες.

Στο ταμπλό, με κέρδη 4,4% κινείται η EasyJet, καθώς ανακοίνωσε ότι οι ζημίες αναμένεται να μειωθούν σημαντικά το εξάμηνο που λήγει τον Μάρτιο.

Ανοδικά κατά 2,9% κινείται η Luxottica, η οποία ανακοίνωσε ότι θα κάνει χρήση της τεχνολογίας της Google στο σχεδιασμό των γυαλιών Ray-Ban και Oakley.

Πάντως, οι αγορές σήμερα φαίνεται ότι έχουν στραμμένα τα βλέμματα τους στα οικονομικά στοιχεία τα οποία και αναμένονται, αφήνοντας προς το παρόν τις εξελίξεις στην Ουκρανία σε δεύτερο επίπεδο. Σήμερα, έγινε γνωστό ότι ένας  εκ των ηγετών της ακροδεξιάς οργάνωσης «Δεξιός Τομέας» της Ουκρανίας, ο Ολεξάντρ Μουζίτσκο, δολοφονήθηκε στην δυτική ουκρανική πόλη Ρίβνε.


 

Facebook Comments