Ισχυρά κέρδη στην Ευρώπη made in USA

MarketNews

Ισχυρά κέρδη στην Ευρώπη made in USA, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκές δείκτες, παρακάμπτοντας την πτώση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, λαμβάνοντας ώθηση από τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 1,30% στις 6.605 μονάδες, ο γερμανικός DAX  ενισχύθηκε κατά 1,62% στις 9.338 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε κέρδη 1,58% στις 4.344 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με κέρδη 1,3% στις 328,71 μονάδες. Όλοι οι δυτικοευρωπαϊκοί δείκτες έκλεισαν με κέρδη σήμερα.

Στο ταμπλό, με κέρδη 5,2% έκλεισε η EasyJet, καθώς ανακοίνωσε ότι οι προ φόρων ζημίες αναμένεται να μειωθούν σημαντικά το εξάμηνο που λήγει τον Μάρτιο. Η εταιρεία αναμένει τις ζημίες να διαμορφωθούν στα 55 -65 εκατ. στερλίνες.

Ανοδικά κατά 3,8% έκλεισε η Luxottica, η οποία ανακοίνωσε ότι θα κάνει χρήση της τεχνολογίας της Google στο σχεδιασμό των γυαλιών Ray-Ban και Oakley.

Με τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών, ήτοι 5,8%, διαμορφώθηκε η PostNL, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της από την JP Morgan σε buy (αγορά), από neutral (ουδετερότητα) προηγουμένως. Η PostNL ωστόσο είχε χάσει το 28% της αξίας της από τις 23 Φεβρουαρίου έως χτες.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, στις 110,7 μονάδες υποχώρησε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo στη Γερμανία τον Μάρτιο, από 111,3 μονάδες που είχε διαμορφωθεί τον Φεβρουάριο, ενώ οι αναλυτές ανάμεναν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει οριακά στις 111 μονάδες. Ωστόσο, σημαντική άνοδο σημείωσε ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών, που διαμορφώθηκε στις 115,2 μονάδες, από τις 114,40 μονάδες τον Ιανουάριο.