ΧΑ: Σημαντικά κέρδη για τα Warrants

Χαρίτος Σταύρος

ΧΑ: Σημαντικά κέρδη για τα Warrants , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Mε μεγάλη άνοδο 5,73% άνοιξε το warrant της Alpha Βank στα 1,65 ευρώ, κέρδη 5,47% για την Πειραιώς στα 0,94 ευρώ και της Εθνικής 5,88% στα 1,26 ευρώ.

 

Το παράδειγμα του warrant της Alpha Bank είναι χαρακτηριστικό. Οι μετοχές δόθηκαν στα 0,65 ευρώ, δηλαδή 19 πόντους υψηλότερα από τη δεύτερη τιμή άσκησης του warrant. Με αυτή  την τιμή διάθεσης δικαιολογεί την αξία του και τεκμηριώνεται  σε σταθερότερη βάση  η αξία του warrant.

Δηλαδή, εάν πολλαπλασιάσουμε τις 19 μονάδες διαφορά επί τις  7,41  που είναι οι μετοχές που  αντιστοιχούν σε κάθε warrant, τότε η τιμή διαμορφώνεται στα 1,4079 ευρώ, όταν την περασμένη Δευτέρα το warrant έκλεινε στα 1,57 ευρώ.        

Άρα, δικαιολογείται σε πολύ μεγάλο βαθμό και η σημερινή τιμή του warrnt στην αγορά που εξασφαλίζει τεράστιες υπεραξίες στους μετόχους.

Ως προς την Πειραιώς μένει να ανακοινωθεί η τιμή στην οποία έγινε το book bulding για να γίνουν οι σχετικοί υπολογισμοί.